I dag udkommer…Offer uden ansigt

Anmeldelse: Offer uden ansigt af Stefan Ahnhem

4 stjerneroffer uden ansigtImponerende debut fra Stefan Ahnhem, hvor filmrettighederne allerede er solgt inden bogens udgivelse…lovende!

Fortællingen lægger hårdt ud med et brutal mord, hvor offeret har fået skåret begge hænder af. Fabian Risk, som netop har trukket hele familien fra Stockholm og hjem til hans fødeby i et forsøg på at give familielivet en frisk start, bliver hurtigt indblandet i sagen, da det er hans gamle skoleklasse, som står for tur. Hans kolleger tager imod hans viden om klassekammeraterne med stor begærlighed og satser på en hurtig opklaring, men situationen skal snart vise sig at blive en helt anden.

Bogen handler først og fremmest om mobning og svigt. I dag har man dyb forståelse for mobningens farlige konsekvenser og bliver ikke negliseret, som for år tilbage. Denne bog maler et skræmmende, men uhyggeligt realistisk billede af hvad grov mobning kan resultere i. Men bogen handler også om familieforhold, og jeg blev faktisk en anelse irriteret på Fabian Risk, som konsekvent sætter familien i anden række, selv om deres attitude er himmelråbende signaler.

Historien om Fabian Risk gemmer på mange muligheder og der er lagt op til et dybere bekendtskab i de kommende bøger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s