Johnsen, Kjetil – Den 4. parallel

4 stjernerDen 4. parallel 1 – Lazarusfænomenet: Jeg havde ikke de store forventninger til denne bog, men jeg blev virkelig positiv overrasket. Og sidste side fik mig til at ønske MERE!

4 stjernerDen 4. parallel 2 – Carringtonkatastrofen: Emma forsøger at forholde sig til multiverset og at hun kan transportere sig imellem dem. Det er dog ikke helt uproblematisk og hun finder snart ud af konsekvenserne for hendes eget helbred. Det er også svært at finde ud af, hvem hun kan stole på, hvem er telepater og hvor meget kan hun stole på Caine? Ufattelig spændende og virkelig godt skrevet. Læseren danner sig et klart billede af multiverset og dets muligheder.

3 stjernerDen 4. parallel 3 – Æon-paradokset: Det er næsten lige til at få hovedpine af at forholde sig til multiverset og det kan syntes håbløst at forsøge at gøre tingene rigtigt, når man ved, at der findes et univers, hvor tingene alligevel ikke lykkedes. Men det er atter med hæsblæsende fart at Emma og Caine bevæger sig på gyngende grund og forsøger at redde det univers, som de befinder sig i. Denne gang befinder vi os i et mørk,dysteret og ødelagt USA, som er styret af tyskerne og nazisterne. Hitler overlevede 2. verdens krig, blot of at lade en endnu mere modbydelig nazist Rudolf Hess overtage styret senere hen. Slutningen virker endelig, men noget tyder på, at vi får lov at møde Emma og Caine igen i en 4. og sidste bog, mon endelig vi så skal få lov at se kærligheden udfolde sig??? Jeg ser frem til den sidste bog.

4 stjernerDen 4. parallel 4 – Maria-eksperimenter: 4. og sidste bind. Først og fremmest vil jeg komplimentre forfatteren for ikke at trække serien i langdrag, men i stedet give læseren 4 velskrevne, underholdende og spændende bøger. Emma er tilbage i sin egne parallel og alt ser på overfladen ud til at være fuldstændig, som da hun rejste. Hun finder dog hurtigt ud af at der absolut ikke er noget normalt eller at hun ikke kan være sikker på, hvem hun kan stole på – ikke engang hendes egen familie. Den sidste bog samler trådene i et hæsblæsende tempo og slutningen var for mig, som at slukke for et anlæg for fuld udblæsning eller lige efter en slutspurt, adreanalinen pumper og stilheden er øredøvende.

den 4 parallel 1den 4 parallelden 4 parallel 3den 4 parallel 4

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s