Dirksen, Christian J.D. – ID, lånt identitet

ID - lånt identitet2 stjerner

  • Udgivelsesdato: 13.06.2013
  • Antal sider: 229
  • Forlag: Mellemgaard
  • Format: Hæftet
  • Original sprog: dansk

Beskrivelse: Tag en psykopatisk kriminel med en skarp intelligens og en evne til at charmere og forføre kvinder, og placer ham som nabo til en trist embedsmand fra den offentlige administration, en eksistens så kedelig at han end ikke er i stand til at opretholde sit eget ægteskab. Og lad derefter den ene prøve at overtage den andens identitet.  Det kan kun gå galt, ikke mindst for politiet i opklaringsarbejdet af et drab hvor mordvåbnet er halvandet hundrede år gammelt.  Efterhånden kunne det spørgsmål melde sig: Hvor er den kriminelle tankegang skarpest, i psykopatens voldelige logik, eller i embedsværkets benhårde valg for at sikre politisk ro i relation til pressen?  ***  Om forfatteren:  Christian J.D. Dirksen er pensioneret efter fyrre års tjeneste i forsvaret, hvor han sluttede karrieren med at være Forsvarsattaché i Paris, Madrid og Haag. Med denne debut som kriminalforfatter realiserer han en drøm om at skrive ren fiktion der dog idémæssigt trækker på erfaringer fra et langt liv i statens tjeneste. Undervejs afspejler romanen desuden hans nære kendskab til byernes by, Paris.  Af samme forfatter: Vidensdeling i Forsvaret I Dragens Øje  ***  Flaptekster:  Han smilede undskyldende og sænkede skuldrene. – Jeg kunne sagtens fortælle dig om mig selv hvis du gad høre det.?  Der gik et tankefuldt øjeblik inden han fortsatte: – Men mit livog mine gerninger er så mørke og hemmelighedsfulde at hvis jeg betroede dem til dig, blev jeg nødt til at tage livet af dig bagefter. Ville du gerne have det??  – Selvfølgelig!? lo hun. – Hvis dét er betingelserne, må det jo være en god historie du kan fortælle. Den vil jeg for min død ikke undvære!?  – Godt, hvis du ser sådan på det,? hans ansigt blev alvorligt, – så er det altså i orden at jeg slår dig ihjel inden dagen er gået??  – Okay,? hun nikkede forventningsfuldt.

Min anmeldelse: Den første del af bogen blev trukket i langdrag af alenlange beskrivelser af steder og procedurer. Der hersker ingen tivl om, at forfatteren har et dybdegående kendskab til Frankkrig og Forsvaret. Han ved, hvad han har med at gøre, men han formår ikke at gøre det interessant. Forfatteren brugte desværre lidt for meget krudt på at beskrive omstændigheder i stedet for at bygge spændingen op omkring personerne og de hændelser der til grund for bogen. Enkelte steder fandt jeg visse hændelser rimelig usandsynlige og lidt for “heldige”. Men pludselig gled hele fortællingen meget mere flydende og fandt jeg mig opslugt af bogen. Det skyldtes, at nogle af personlighederne tilføjede spænding og en tilpas grad af romance til, at jeg slugte resten af bogen.
Hele konceptet var genialt og skræmmende, og forbryderen er så genialt og dygtig, at jeg faktisk ønskede, at han skulle slippe afsted med sine forbrydelser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s