Garcia, Kami – Beautiful Creatures

2 stjernerBeautiful creatures

 

  • Udgivelsesdato: 25.10.2012
  • Antal sider: 573
  • Forlag: Carlsen
  • Format: Indbundet
  • Original sprog: Engelsk

Beskrivelse: Beautiful creatures – stormvind af Margaret Stohl og Kami Garcia er den første bog af fire i fantasy-serien The Caster Chronicles.   Ethan Wate glæder sig til at få overstået High School, så han kan flytte væk fra den lille kedelige by Gatlin, hvor der aldrig sker noget spændende. Men så begynder der pludselig at ske mystiske ting: Ethan begynder at have mærkelige drømme om en pige, han aldrig har mødt – indtil den smukke Lena Duchannes en dag starter på hans skole. Hun er pigen fra drømmen! Lena viser sig at have magiske kræfter, men der hviler også en mørk forbandelse over hende, som vil blive afgjort, når hun fylder 16 år. Inden da må Ethan forsøge at finde en måde at redde Lena på og opklare mysteriet om, hvordan han er forbundet til Lena.

Min anmeldelse: Fortællingen om Beautiful Creatures får pt. en masse mediedækning i kraft af filmen, som snart kan ses på det store lærred verdenen over. Faktisk har den premiere den 21. i denne måned. Det er ikke svært at se mulighederne i fortællingen og realisere dem til en film, men hvis de tror, at det er en ny omgang Twilight, så er de gået helt galt i byen. Bogen kommer slet ikke op på det niveau. Og med de utallige bogudgivelser der udkommer årligt, begriber jeg ikke, hvorfor netop denne bog får lov at blive filmatiseret med store Hollywood-stjerner på rollelisten.

Selvsagt uden at have set filmen endnu, tror jeg helt klart, at den bliver en hel del bedre end bogen. Man siger ellers altid, at en bog går mere i dybden og læseren får langt flere detaljer, følelser og handling end i en film, men i dette tilfælde tror jeg ikke det gør noget. For jeg syntes at bogen er langtrukken og kedelig. Der er uden tvivl et fantastisk univers og det skal jo beskrives for at kunne opbygge hele fortællingen, men det burde kunne gøres mere interessant.

Det var en virkelig sej omgang, og jeg indrømmer, at det blev til adskillige aftener, hvor jeg faldt i søvn hen over bogen. Jeg oplevede ingen tilhørsforhold til nogle af personerne i bogen og jeg følte ikke, at man kom helt ind på livet af dem. Efter endt læsning sidder jeg faktisk nu og tænker, hvordan f… kunne de få næsten 600 sider til at handle om så lidt. Selv spændingsmomentet til sidst blev trukket i langdrag og jeg overvejede at skimme de sidste sider, bare for at blive færdig.

Personerne er kedelige, fortællingen er langtrukken og bogen er ikke specielt godt skrevet. Coveret er heller ikke engang noget særligt, som kunne vække interessen for bogen.

Jeg overvejede kraftigt kun at give den 1 stjerne, men det kunne jeg alligevel ikke få mig til. For konceptet i historien er faktisk godt nok, problemet er så bare, at forfatterne ikke formår at gøre det spændende.

Her kan man se, hvad god reklame kan gøre for en dårlig bog. Jeg hoppede helt og aldeles med på vognen med meget store forventninger og skuffelsen var derfor endnu større. Når jeg nu skimmer diverse anmeldelser på fx Goodreads, kan jeg også se, at de fleste læsere er enige. Havde jeg dog bare lyttet til dem, så havde jeg sparet mig selv for besværet og udgiften til bogen.

Slutteligt vil jeg dog sige, at filmen skal ses… Det kan umuligt være lige så rige og jeg håber, at det lykkedes filmproducenterne af fange det gode koncept, som ligge godt gemt i bogen, og få det frem på en værdig måde.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s