Krimimessen 2013 – Horsens Statsfængsel

20130319-223813.jpgJa, vejret artede sig en hel del anderledes i år end sidste år, hvor vi sad i fængselsgården og spiste frokost og læste i en bog. Snestormen var varslet, men blev heldigvis ikke helt så slem. Det afholdte heller ikke det krimielskende folk i at klæde sig godt på og drage til fængslet.

Jeg havde en forrygende og uforglemmelig weekend, hvor jeg hjalp til hos Krimifan. Dagene fløj afsted med interviews og bog-indkøb. Desværre nåede jeg ikke så meget rundt på messen for at høre foredrag, men så var det jo heldigt, at forfatterne kom i en lind strøm på standen.

Dog nåede jeg at høre debutanten Jakob Melander blive interviewed, samt at besøge Litteratursidens stand til en omgang Gæt og Grimasser. Det var rigtig sjovt og samlede hurtigt en masse tilskuere, som ivrigt kom med bud. Deltagerne levede sig også godt ind i rollen, og der blev hoppet, kravlet og grinet en masse – godt initiativ!

Søndag blev der tid til et lille visit i selve fængslet. Det var fascinerede at se fængslets historie. Her mødte jeg også Simon Toyne, som jeg havde interviewet om lørdagen, og han havde da lige tid til en lille sludder inden tur gik til lufthavnen.

Det største indtryk efter weekenden, og som gav mig en ekstatisk fornemmelse i hele kroppen, var alle de dejlige forfattere, som jeg fik lov at møde og snakke med bl.a: Michael Katz Krefeld, Anna Grue, Sofie Sarenbrandt, Simon Toyne, Bille & Bille, Mads Peder Nordbo, Cilla & Rolf Börjlind, Steffen Jakobsen og Jakob Knudsen.

Så behagelige mennesker, hver og én! Også selv om mit svenske er elendigt, så klarede vi os igennem det (havde klart foretrukket, at det foregik på engelsk! Det er skræmmende…) Jeg indrømmer, at inden messen var jeg meget spændt på, hvordan det ville være; om de var snobbede, selvhøjtidelige eller “mærkelige”. Enhver frygt faldet til jorden allerede ved mit første interview med Michael Katz Krefeldt, som var utrolig venlig og behagelig.

…og så er de jo ikke forfattere for ingenting, de havde jo alle en masse at fortælle og delte gerne deres erfaringer.

Se flere billeder her

One thought on “Krimimessen 2013 – Horsens Statsfængsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s