Läckberg, Camilla – Mord og mandelduft

2 stjernerMandelduft og mord

 

  • Udgivelsesdato: 14.11.2008
  • Antal sider: 230
  • Forlag: People’s Press
  • Format: Indbundet
  • Original sprog: svensk

Beskrivelse: Mord og mandelduft af Camilla Läckberg er en krimi, der foregår i juletiden.  Martin Molin er taget til øen Valön for at fejre jul med sin familie, da en snestorm bryder løs og derved isolerer familien fra fastlandet. Under julemiddagen falder Ruben pludselig om. Nogle har myrdet ham, og morderen skal findes blandt familiemedlemmerne..

Min anmeldelse: Af en så kort bog at være, tog det mig ufattelig lang tid at læse den. Stilen var fuldstændig Agatha Christi med familien sneet inde på en ‘øde’, ingen telefon eller mulighed for at komme til fastlandet. Og midt i det hele befinder den udefrakommende gæst som ‘uheldigvis’ er politimand og straks begiver sig ud i opklaringen af farfaren’s dramatiske dødsfald under middagen den første aften.
Bogen er bygget op med forhør af de forskellige implicerede. Der er ingen nævneværdig dramatik, hvilket gør bogen kedelig og langtrukken. Der er ikke ‘kød’ på historien og jeg var virkelig skuffet og fandt slutningen ideforladt. På forhånd havde jeg valgt at bogens størrelse ikke skulle have indflydelse på min bedømmelse, da jeg kunne læse andre anmelders skuffelse over miniformatet, jeg var advaret. Efter endt læsning priste jeg mig lykkelig over bogens korthed. Jeg begriber ikke at så dygtig en forfatter som Camilla Læckberg står bag denne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s