Kepler, Lars – Hypnotisøren

4 stjernerHypnotisøren

 

  • Udgivelsesdato: 15.01.2010
  • Antal sider: 584
  • Forlag: Gyldendal
  • Format: Indbundet
  • Original sprog: svensk

Beskrivelse: Han har lovet aldrig nogensinde at hypnotisere igen. Nu bryder han sit løfte for at redde liv, og pludselig står hele hans eget liv på spil … Erik Maria Bark er læge med speciale i at behandle stærkt traumatiserede personer, tidligere også med hypnose. En nat i begyndelsen af december kaldes han til Karolinska Sygehus, hvor en 15-årig dreng ligger hårdt såret – tilsyneladende den eneste overlevende i en familiemassakre i et rækkehus i en forstad til Stockholm. Det viser sig, at der også er en ældre søster. Hende vil man finde, før morderen gør det, og kriminalkommissær Joona Linna beslutter sig for at bruge utraditionelle metoder: Han vil have Bark til at forhøre drengen under hypnose for at få et signalement af morderen. Men da Bark giver efter for politimandens bøn om hjælp, og dermed bryder sit gamle løfte, sættes en skræmmende handlingskæde i gang … Sammen med Joona Linna må Bark i løbet af nogle nerveopslidende decemberdage i et Stockholm, der er ved at lukke ned i sne og sjap og forskanse sig i julehygge indendørs, konfrontere sig selv med fortrængte kapitler af sin egen historie og med de mørkeste kapitler af sine medmenneskers fortid. Det bliver en intens og chokerende tour de force gennem – i mere en én forstand – øde og kuldslåede egne. I jagten på en forbryder, der tilsyneladende er besat af det stærkeste og mest sårbare menneskelige punkt: relationen mellem forældre og børn. Hypnotisøren er første bind i en planlagt serie med kriminalkommissær Joona Linna.

Min anmeldelse: Hypnotisøren Erik Maria Bark, som tidligere har brugt hypnose i sin behandling, har svoret aldrig at anvende hypnose igen, efter fatale konsekvenser i hans behandling. 10 år senere bliver han bedt om at hypnotisere en 15-årig dreng, hvis familie er blevet grusomt slagtet og han selv hårdt såret. Resultatet er chokerende. Snart efter befinder han sig i kaos; pressen foragter ham og sviner ham til, hans søn bliver kidnappet og konen forlader han – eller også er det omvendt. Mord sker omkring ham og tiden løber fra ham. Kriminalkommisær Joona Linna leder efterforskningen af drengens familie, sideløbende med jagten på Erik’s dreng.
Historien er spændende og bringer interssante emner op. Jeg ville gerne have hørt mere om joona Linna eftersom han fortsætter i den efterfølgende bøger. En god krimi

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s