Filholm, Bjarni Åkesson – Fraklip

Fraklip3 stjerner

 

  • Udgivelsesdato: 10.01.2013
  • Forlag: Saxo Publish
  • Antal sider: 186
  • Format: PDF
  • Original sprog: dansk

Beskrivelse: “Og Sverri din lange naive bonderøv. Hav det sjovt, mens du er her i København og lad være med at forpligte dig på nogen måde.  Hav det sjovt, også selv om du kommer til at såre nogen eller mange. Det betyder jo ingenting, og jo senere man havner i borgerlig forloren idyl, des bedre.”   Sådan lyder rådet fra en ven, da Sverri forlader barndomsøen Bornholm.  Fra perioden 1969-1976 fortælles historien om Sverris oplevelser med pigerne Marian, Mecka, Britt-Mari, Anna-Maria, Villborg, ‘Sukkerøje’, Vibeke, Niklas smukke mor og Mika, men også med pigtrådsmusikken, Höfner-guitaren, festerne, Kollegiet, kammeraterne, turene til Færøerne og Læreanstalten i København.

Min Anmeldelse: Fraklip! Tænk sig, at man kan bruge et enkelt ord, som er så fyldestgørende for bogens eksistens. Bogen indholder masser af fraklip fra Sverri’s sidste tid på Bornholm inden han rejser til København for at studere. Det er fraklip om kærligheden til musikken, kvinderne, studierne, vennerne, Bornholm, Færørerne og livet i København.

Brudstykkerne gør, at bogen læses i high-speed. Der bruges ikke krudt på lange eftertænksomme betragtninger, men i stedet får vi de minder, som har hængt ved. Det er sjovt at læse en bog på den måde, men det giver ikke mig et dybere tilhørsforhold til hovedpersonen. Derfor lader jeg mig i stedet for underholde og lader følelserne ligge. Og budskabet går ind…jeg får et indblik i en tid, som ligger før min, men som bekræfter så meget. Jeg får glimt af stoffer, hippier, demonstrationer, The Beatles og lilla stofbleer. Jeg er hengivet til de glade tressere og finder det ganske underholdende.

Sproget er simpel og ligetil. Siderne er korte – altså lidt tekst på hver, og du skal derfor ikke forventet natlæsning til ret mange dage. Desværre indeholdt bogen en del skrivefejl og manglende ord, som generede mig.

Jeg elsker coveret, hvor en yngere Bjarni optræder og helt klart symboliserer Fraklip eminent.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s