Krimimessen 2013: Bille & Bille + anmeldelse

DSC_0147På årets krimimessen var jeg så heldig at få lov til at interviewe forfatterparret Bille & Bille.

Deres passion for videnskaben skinnede klart igennem. De fortalte om det fantastiske ved at hengive sig til forskernes helt specielle univers, og de har formået i “Gudindens sidste offer” at give mig et ret godt billede af en excentrisk professor 🙂 Netop dét af fordybe sig i én bestemt videnskab og forske i denne er udgangspunktet for deres bøger. I deres første bog tog de udgangspunkt i arkæologi, anden bog er astrologi og planerne for deres næste bøger er blandt andet kemi og sprog (de havde et helt fantastisk latinsk navn for det, men jeg kan desværre ikke tyde mine forfærdelige hieroglyffer)

Jeg havde svært ved at forstå, hvordan man kan enes om at skrive en bog, hvor imod de havde svært ved at forstå at nogle kunne gøre det alene. “Hverdagen bliver helt anderledes og ikke så kedelig. I stedet for at sidde og snakke om almindelige hverdags ting, så drøfter vi mord og plot” fortalte de med et stort og stolt smil.

Derudover var de nogle helt fantastiske mennesker. Steen mindede mig mest af alt om den rigtig hyggeonkel – de varmede ikke kun mit hjerte, men også mine forfrosne fingre 🙂

Gudindens sidste offer af Bille & Bille

Første bog om videnskabsjournalisten Thea Vind

4 stjernerGudindens sidste offer

Bogen fangede mig fra allerførste side. Spænding blandet med arkæologi, islam og Syrien. Fortællingen er gennemsyret af viden og et fantasisk fortællergen. På trods af emnet fandt jeg på intet tidspunkt arkælogiens anatomi kedelig på, tvært imod blev jeg indfanget og nysgerrig. Man kunne også forledes til at tro videnskaben ville forkringle sproget til et unaturligt overdrevet forbrug af fremmede ord, men her blev jeg også glædeligt overrasket over det flydende og fængslende sprog. Bille og Bille har lavet et godt plot, de har fuldstændig styr på det forhistoriske og det videnskabslige og bringer hele fortællingen i smukt forenelighed op på et højere plan. Jeg vil klart anbefale bogen.

2 thoughts on “Krimimessen 2013: Bille & Bille + anmeldelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s