En udgivelse, en give-away og en anmeldelse…

Bille og Bille collage

Anmeldelse: I ond tro af Bille & Bille

4 stjerneri_ond_troI dag udkom I ond tro af Bille & Bille. Bogen er den 3. krimi i serien om den unge videnskabsjournalist Thea Vind. Denne gang får hun lov at blive på dansk jord, når hun ufrivilligt vikles ind i bestialske mord begået i Søren Kierkegaards navn.

Og endnu en gang bøjer jeg mig i støvet for Bille & Bille’s sprog, som er malerisk og levende, og hvor sætningerne griber læseren én efter én til sidste side er vendt. For ikke at tale om deres omfattende research, som er grundlæggende for deres bøger. Hver bog er et lille kapitel i videnskabens kæmpe univers, og jeg har lært en hel del gennem disse bøger om end på en mere spændende, hæsblæsende og interessant facon end almindelig skolegang sikkert kan tilbyde.

Se hvordan du kan vind dit eget eksemplar af I ond tro nederest i indlægget.

Det tyder på, at Bille & Bille allerede er godt i gang med deres research til næste bog. Jeg fik i hvert fald dette interessante svar, da jeg spurgte dem:

– Vi læser i øjeblikket sære og interessante bøger om sprogvidenskab. Jo mere vi læser, jo mere overbeviste bliver vi om, at det bliver blandt sprogfolk næste slag skal stå. Der er mange konflikter om helt grundlæggende spørgsmål – for eksempel: Hvor opstod de europæiske sprog? Er evnen til sprog medfødt eller er det alt sammen noget, vi skal lære? Og så er der hele kampen for at registrere sprog, inden det er for sent. Af verdens næsten 7.000 sprog er op mod halvdelen i fare for at uddø. Så mange sprogforskere rejser ud i verden på feltarbejde – nogle gange med livet som indsats – for at bevare et sprog for verden. De arbejder mod uret, og det er altid dybt fascinerende, når mennesker sætter egne hensyn til side for en større sag.

Hvem er Thea Vind i virkeligheden?

– Uha, det sværeste spørgsmål af dem alle: Hvem er egentlig Thea? På overfladen er hun jo velfungerende. Hun er kvik, handlekraftig og har succes på sit job, fordi det lykkes hende at trænge til bunds i de fleste af de mysterier, vi roder hende ud i. Men vi, der kender hende bedre, ved jo godt, at hun psykologisk set spadserer helt ude på kanten af en meget stejl klippe. Thea er både en stærk og resolut person med styr på tingene og samtidig en skrøbelig, ensom og udsat skæbne. Hendes karakter er i høj grad knyttet til begivenheder i barndommen – sådan er det vel for de fleste af os – men Theas oplevelser hører til en særlig kategori, som vi fortæller lidt mere om i vores fjerde roman.

De første bøger i serien:

Første bind i serien om den unge videnskabsjournalist Thea Vind er Gudindens sidste offer, som primært foregår i Syrien og handler om arkæologi.

Brudstykke af min anmeldelse: Spænding blandet med arkæologi, islam og Syrien. Fortællingen er gennemsyret af viden og et fantasisk fortællergen. På trods af emnet fandt jeg på intet tidspunkt arkælogiens anatomi kedelig på, tvært imod blev jeg indfanget og nysgerrig. Man kunne også forledes til at tro videnskaben ville forkringle sproget til et unaturligt overdrevet forbrug af fremmede ord, men her blev jeg også glædeligt overrasket over det flydende og fængslende sprog.

Andet bind i serien er Nattens gerning, som bringer læseren til La Palma på De kanadiske øer og til stjernerne i det ydre rum med grundig research i astrologi.

Brudstykke af min anmeldelse: Temaet er astrologi og samtidig med, at spændende viden sniger sig ind under huden på læseren, så udvikler sig et drama om magt og penge. Midt i det hele står Thea Vind med en hjerteskærende vrede og et brændende behov for hævn, hvilket i sidste ende bringer hende til en skelsættende beslutning, som kan få stor betydning for hende fremtid.

Udgivelsen skal fejres med en lille konkurrence, hvor jeg udlodder 2 eksemplarer af bogen. For at deltage skal du blot fortælle, hvad forfatterne hedder til fornavn. Skriv dit svar i kommentarfeltet eller på Andrup’s Bookshelfs facebookside. Del, like og sprede budskabet…

Konkurrencen er venligst sponsoreret af Forlaget Rosenkilde og Bahnhof.

39 thoughts on “En udgivelse, en give-away og en anmeldelse…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s