I dag udkommer…Ritualet

Anmeldelse: Ritualet af Jens Østergaard

3 stjerner

RitualetRitualet lagde hårdt ud med en barsk mordscene og en forsvundet dreng, og jeg var hurtigt opslugt af historien. Hvordan Thomas Nyland herfra og indenfor det næste døgn kommer frem til, at en sekt kan have med sagen at gøre, virker helt utroligt.

For mig er Jens Østergaard en fremragende og velformuleret krimiforfatter, som mesterer nogle gode plot og har fuldstændig styr på sit research. Desværre syntes jeg generelt at bøgerne mister troværdighed, da efterforskningslederen Thomas Nyland kommer for nemt til ting. Han søger hver gang hjælp hos Natalja Rudova, som altid kan kæde tingene sammen med en forsker i hendes bekendtskab. Der mangler variation, troværdighed og spænding for at fastholde mig.

Anmeldelse: Drengen og dæmonen af Jens Østergaard

3 stjerner

Drengen og dæmonenSåvel, som i Jens Østergaard’s debutkrimi, kommer efterforskningsleder Thomas Nyland ufattelig hurtigt på rette spor, når han igangsætter en efterforskning. I Drengen og dæmonen er det de vilde børn, som det handler om, og han er hurtigt på sporet.

Bogen taber karakter for mig, fordi den har så mange lighedstegn i efterforskningsarbejdet med den første bog og fremgangsmåden virker for utroligt og lidt for heldig. Samtidig slutter bogen med for mange uafklarede spørgsmål, til at jeg som læser er helt tilfreds.

Desuden irriterer det mig, at Thomas Nyland gentagne beskrives med hans 120 kg korpus, knæ der ikke kan holde til hans 120 kg etc. Det er fair nok at beskrive en “svær” mand, men det er ikke brugbar information for mig, og det bliver nævnt alt for ofte i unødige vendinger i løbet af bogen.

Anmeldelse: Dragen Sangeren Helten af Jens Østergaard

3 stjernerDragen sangeren heltenFor en gangs skyld en kort krimi, som formår at komme til sagens kerne hurtigt og enkelt og uden de forkromede sidetrecks.

Forfatteren er tydeligvis vant til at lave et godt og grundigt researcharbejde og de russiske fortællinger, som danner grundlag for bogen, er smukt gengivet.

Alligevel – og vel også på grund af historiens forenkling – står læseren tilbage med en krimi, der er skåret helt ind til benet. En krimi, som ikke giver plads til et stort og dybdegående persongalleri og en krimi, hvor efterforskeren forbavsende hurtigt kommer på rette spor. Læseren får ikke mulighed for at deltage i efterforskningen, fordi kriminalassistent Thomas Nyland selv klarer gåderne og sjældent går fejl.

Som læser savnede jeg at blive delagtiggjort, frem for kun at blive fortalt og underholdt, men bogen er uden tvivl velskrevet, og plottet er gennemtænkt. En flot debutkrimi af Jens Østergaard. Bogen er udgivet ved Forlaget EC Edition.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s