Uimodståelige hemmeligheder, der kan koste dig livet…

Anmeldelse: Blåskæg Amélie Nothomb

3 stjernerBlåskægForlagets beskrivelse: Blåskæg er en figur i et gammelt fransk folkeeventyr. En charmerende men grusom ægtemand, der dræber sine hustruer som straf for, at de på trods af hans forbud går ind i hans hemmelige værelse. Én efter én slår han de kvinder ihjel, som ikke har kunnet modstå fristelsen. Deres nysgerrighed bliver deres skæbne.

Amélie Nothomb har nyfortolket eventyret om det forbudte værelse. Historien og dens handling er her henlagt til nutidens Paris, hvor Saturnine – en ung kvinde – søger et sted at bo og flytter ind som lejer i en herskabelig lejlighed tilhørende en flamboyant adelsmand af spansk herkomst. Hun fascineres mod sin vilje af hans opulente rigdom – den luksus han tilbyder – dyr champagne, dyre måltider, tallerkener af guld – og måske også lidt af hans altmodische maskulinitet og ridderlighed. Og selvom hun er advaret, bliver hun mere og mere fristet til at gå på opdagelse i hans hemmelige værelse – det eneste sted i den store lejlighed, der er hende forbudt. Vil den unge, smukke Saturnine bestå den grusomme hustruprøve?

Mødet mellem de to er forfriskende med Saturnine’s frimodighed og tilsyneladende fuldstændig upåvirket af den eftertragtet adelmands charme og rigdom. Det er netop, fordi hun ikke straks smider sig i armene på ham, at jeg kommer til at beundre hende! Men der bliver endnu mere at beundre ved den snedige unge kvinde. En særpræget fortælling, der indbyder på magtspil, forførelse og fristelser med hemmeligheder så uimodståelige, at det kan komme til at koste dig livet. Et fængslende nutidigt eventyr.

One thought on “Uimodståelige hemmeligheder, der kan koste dig livet…

  1. millemoses siger:

    en rigtig “sherasade” tusind og en nats eventyr fortolkning, sådan læser jeg anmeldelsen, men måske skal jeg selv læse hele historien og komme til en anden konklusion
    kh mille

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s