Velkommen til 2015 og farvel til…

008e0039.ai2014 har virkelig været et banebrydende år for mig i det litterære univers, og det har været en helt fantastisk oplevelse.

Pludselig fik jeg invitationer til eksklusive meet’n’greet med kendte forfattere. Jeg stod i spidsen for foredrag, hvor jeg kunne få lov at fortælle om min passion og mine anbefalinger, og forfatterinterview på selveste Bogforum.

Bogbloggertræffet i efteråret var en sublim oplevelse og skabte en masse relationer med bøgerne som bindingsværk. (Jeg glæder mig til at stable endnu et arrangement på benene igen til efteråret 2015 sammen med Simone, Irene og Karin.)

Ikke nok med det, men så kom betalæsning og manuskriptvurderinger også på banen, og endnu en ukendt (for mig) vinkel på litteraturen blev belyst for mig. Og igen kastede jeg mig ud i det med stor fornøjelse og (heldigvis) til forfatternes glæde.  Stolt kan jeg nu se mit navn nævnt i flere bøger og forhåbentligt bliver der flere af den slags fremover. Tilbuddet om en uddannelse som Redaktør i mesterlære hos Dreamlitt fik jeg også udsigt til, puha… varmen steg mig til ansigtet!

Da LOVEBOOKS startede op og jeg blev inviteret til at være gæsteblogger, tøvede jeg ikke en kende og solede mig i stedet i den anerkendelse. Men det fik mig også til at tænke…

I takt med den stigende interesse for Andrups Bookshelf blev jeg også nødt til at erkende, at der er grænser for, hvor meget en enkelt person kan klare ved siden af livet som fuldtidsarbejdende familiemor.

Derfor gik jeg en dag en tur og gjorde op med mig selv, hvad det er jeg holder allermest af i litteraturen… og det var ikke svært at skelne. Jeg har altid været en håbløs romantiker – allerede i folkeskolen sagde min dansklærer en gang til mig “nu går der vist lidt for meget sladderbladsromance i dine stile”. Så jeg var ikke i tvivl om, at tøselitteraturen – gerne kombineret med lidt fantasy/paranormal romance – skal blive vejen frem for mig. ROLIG NU, der kommer selvfølgelig stadig lidt krimi ind over i ny og næ. Det kan jeg ikke slippe helt!

Mens den beslutning bundfældede sig tænkte jeg over ‘konsekvenserne’ ved at give slip på krimierne. Jeg ved, at de har haft en stor betydning på vejen frem;

 • som VIP-blogger for Krimifan har jeg opnået en pæn læserskare
 • var det ikke for krimierne var jeg nok aldrig blevet inviteret til meet’n’greet med Jussi Adler-Olsen eller Mons Kallentoft & Markus Lutterman – og hvem ved, hvem ellers det kunne blive til fremover…
 • danskerne læser krimier som aldrig før. Risikerer jeg at miste mange læsere?
 • anmeldereksemplarerne er faretruende tæt på at sprænge min postkasse, mon forlagene mister interesse for min blog?

SO BE IT! Hvor der handles, der spildes! Jeg begyndte at blogge og anmelde bøger, fordi det skulle være sjovt – nu er det faretruende tæt på at blive en tung byrde. Derfor træder jeg et skridt tilbage, ser på situationen og tager konsekvenserne. Fremover bliver Andrups Bookshelf magisk, forførende og fuld af ny energi.

Jeg håber stadig I kære læsere vil følge med, og at der bliver endnu flere. Det første stykke tid vil I nok ikke bemærke den store forandring, men den kommer… det lover jeg! Et nyt image og en ny stil tager tid at stable på benene, så indtil jeg er helt klar, vil bloggen her forblive uændret.

 

 

13 thoughts on “Velkommen til 2015 og farvel til…

 1. Simone Hagemann siger:

  Jeg er ked af, du giver slip på krimierne, da du er virkelig god inspiration. Men mon ikke vi kan tage lidt krimisnak alligevel uden for bloggen? 😉 Du skal i hvert fald kun blogge om det, du synes er sjovt, og når krimierne ikke længere føles sjove, så skal de selvfølgelig også væk. Desuden er du altså virkelig sej, og har opnået så mange ting det sidste år, så jeg er nu sikker på, folk nok stadig skal have interesse for bloggen. Jeg vil i hvert fald stadig følge trofast med 🙂

  Og så glæder jeg mig forresten også meget til, at afholde endnu et bogbloggertræf sammen med dig, Irene og Karin til efteråret. Det bliver godt! 🙂

  Liked by 1 person

 2. Irene siger:

  Jubiii! Glæder mig til forandring – det fryder jo! 😀
  Jeg tror, krimien er på tilbagetog. Ikke at den forsvinder, så langt fra, men jeg tror, hypen bliver mindre.

  Jeg er selv helt i blog-hi. Pønser også på forandring, skal bare lige have tænkt det igennem… 😛

  Liked by 1 person

 3. Anne Nikoline siger:

  Ved du hvad, Rikke? Det synes jeg er helt fint. Det skal være sjovt at blogge, og hvis ikke du får lov at skrive om det, som du brænder for, så risikerer du, at din blog mister sin glød. Jeg synes dine tiltag lyder spændende i hvert fald.

  Like

  • rikkeandrup siger:

   Tak, Anne Nikoline! Det kan godt være, at det kommer til at koste lidt på læserfronten, men så bliver der forhåbentligt plads til andre (jeg krydser fingre for at det ikke bliver alt for mærkbart)

   Like

 4. Dorthe Hoppe siger:

  Tillykke Rikke – du er så sej. Det har været en fornøjelse at møde dig og dejligt at kunne bruge dine anmeldelser og dit arbejde i mit eget arbejde. Tak for det. Kærlig hilsen Dorthe Hoppe

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s