Interview med forfatter Anja Christensen…

Interview med Anja Christensen

601438_10151857276277841_220322150_n(3)Anja Christensen er netop udkommet med kortromanen ‘Nytårsønsket‘. Hun står bag siden “Ordlaboratoriet“, er forfatter og har udgivet bøger om både stress, romantik og erotik. Jeg har fået lov at redigere et par af Anja’s fortællinger bl.a. Nytårsønsket, og det har været en suveræn oplevelse, da hendes stil passer perfekt til mig og hendes bøger går lige i hjertet på mig. I dag kan du lære Anja lidt bedre at kende, i morgen kan du være med til at vinde hendes nye bog, så følg med her på bloggen…

Hvordan kom du rigtigt i gang med at skrive?

Jeg kom for alvor i gang med at skrive, efter at jeg havde læst nogle forskellige fanfictions omkring Twilight og de skuespillere der havde rollerne i filmene. Jeg læste nogle virkeligt gode fanfiction historier og fik lyst til at lege med. Det greb om sig, og læsernes feedback gav modet til at fortsætte. I starten var det dog kun på engelsk jeg kunne skrive. Hver gang jeg forsøgte på dansk, blev det for seriøst og jeg fik skriveblokade. Der måtte jeg også lege mig frem. Det gjorde jeg med den første Sofia Love novelle, Sydlandske Nætter – Kreta. Den opstod netop fordi jeg blev inspireret efter at have læst en af Camille Bechs bøger, da jeg skulle anmelde den til et onlinemagasin jeg skrev for. Så fik jeg lyst til at prøve at skrive en erotisk novelle, bare for sjov, og så kom der hul på det med at skrive på dansk.

Hvorfor udgiver du under forskellige navne? Kan du fortælle lidt om hver?

Da jeg startede med at selvudgive mine små skriverier, havde jeg et firma, hvor jeg underviste i stresshåndtering og bloggede om stress. Jeg havde udgivet en håndfuld stress-guides og havde udgivet min første e-bog, også om samme emne. Min plan var at have skriverierne på hobby-niveau, og så virkede det måske underligt hvis dem jeg skulle hjælpe også skulle forholde sig til at jeg skrev erotiske historier! Så jeg valgte et pseudonym. Sofia Love, blev valgt som pseudonym for de erotiske noveller på en lidt sjov måde. På det tidspunkt hørte jeg om rigtig mange på Facebook og rundt omkring i den virkelige verden, som havde været til numerolog og skiftet navn. Der var et overtal af nye Sofia’er og så var det lidt skægt også at kalde mig Sofia, hvis jeg skulle “have et andet navn”. Love som efternavn, fordi det jo er det historierne kredser om.

Sophia Greene, blev mit pseudonym til de engelske historier, igen af samme årsag; for at holde Stressunderviser-Anja og forfatter-Anja adskilt. Greene, fordi jeg er grøn udi at skrive på engelsk, da jeg jo er dansk, så det var lidt et sjovt spil på det. Men, Sophia Greene kommer ikke til at udgive mere, nu bliver det “bare” Anja Christensen og Sofia Love. Sofia Love er de historier hvor det erotiske er i førersædet, hvor det er fokuspunktet for fortællingen. Resten af mine bøger er det erotiske mere en del af fortællingen, men ikke det primære emne for historien.

Fortæl lidt om dine genrer, du skriver.

De erotiske historier, er mit bud på erotisk litteratur. Masser af flirt og kærlighed og hed sex. Sproget er vel ligefremt, altså ikke de store poetiske fagter, men mere beskrivende for hvad der rent faktisk sker.

Mine andre historier, har indtil nu, kredset om forelskelse og kærlighed mellem mand og kvinde, om tiltrækningen og bøvlet med at finde hinanden. Gerne tilsat lidt drama. Så det er vel i genren romantisk drama, de hører hjemme. Det er svært selv at genre-bedømme hvad man skriver, for mig er det bare historier. De kunne måske også godt falde ind i chick-lit kategorien.

Hvorfor har du valgt at selvudgive? Har du overvejet/prøvet at sende dit manus ind til et forlag?

Min første e-bog om stress, selvudgav jeg, fordi det passede ind i den måde mit firma kørte på, og det var vigtigere for mig at dem som var på mit onlinekursus havde en bog, end at den lå i boghandlere Danmark rundt. Så det var meget naturligt at hoppe på Amazon og Saxo Publish, da jeg havde skrevet nogle historier jeg gerne ville have ud.

Jeg kan godt lide at bestemme selv, både indhold, udseende og deadlines! Men alligevel, så tænker jeg nogle gange at det kunne være sjovt at prøve “bare at være forfatter” og ikke have markedsførings-/salgs-/distributions-/Lay-out-/redaktør-hatten på, som man jo skal, når man selvudgiver.

Jeg kunne godt finde på at sende et fremtidigt manus til et forlag,  der er jo mange udenlandske forfattere der fint fungerer som både selvudgiver, og som traditionelt forlags-udgivede forfattere. Det kalder man en hybrid-forfatter. Dér kunne jeg måske godt ende. men indtil nu har jeg udgivet en masse noveller, og forlagene er nok mere interesserede i romaner.

Hvilke bøger står på din To-Read liste?

Uh, rigtig mange efterhånden, specielt efter jeg opdagede din blog og jeg får så mange gode anbefalinger af den slags bøger, der tiltaler mig!

Jeg er i gang med Elizabeth Gilberts The Signature of All Things, men også med Hush Hush af Becca Fitzpatrick. Jeg har lige bestilt Læserne i Broken Wheel anbefaler, efter at have læst din anmeldelse af den, og alt hvad Jojo Moyes har skrevet er også bestilt. Jeg glæder mig til at læse den sidste bog i Sylvia Days Crossfire-serie, og til at starte på Maya Banks bøger. Der er også en ny fra Marian Keyes jeg ikke har fået læst endnu…

Der er alt for mange bøger og alt for lidt tid!

Har du nogle sjove skrive-vaner?

Jeg ved ikke om man kan kalde dem sjove, men jeg har svært ved at skrive i særlig lang tid af gangen. Det sker en gang imellem at der opstår et flow på et par timer, men ellers skriver jeg bedst i 5-10 minutters intervaller, og så skal jeg lige have frisk luft, på toilettet, på Facebook, synge en sang…et eller andet! Og så skrive lidt igen.

Jeg skriver også allerbedst på den stationære computer, hvilket virkelig er en hæmsko for mine indre fantasier om mig selv som forfatterinde på eventyr på eksotiske hotelværelser, strande, interessante caféer  og lande etc. med den bærbare under armen. Det er lidt svært at slæbe hele kontoret med!

 Fortæl mig en hemmelighed!

Selvom jeg er feminist, elsker jeg bøger og film hvor det hele handler om at finde den eneste ene. Jo mere cheesy og sødsuppeagtigt, jo bedre. Gerne en film der egentlig er lavet til teenagere, og er Hillary Duff hovedpersonen, er den helt sikkert min smag! Da jeg gik ned med stress, var det bedste at ligge på sofaen og se Hillary Duff-film og Hannah Montana. Jeg gik endda ned i Blockbuster for at leje filmen, men satte den tilbage på hylden og gik tomhændet hjem, fordi jeg syntes det var for flovt at jeg ingen børn havde med mig, og ekspedienten skulle jo endelig ikke tro at det var MIG der skulle hjem og se Hannah Montana, vel?

One thought on “Interview med forfatter Anja Christensen…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s