Tag med til Londons dystre gader…

Den sorte paraply collage 2Anmeldelse: Den sorte paraply af Lene Dybdahl

4 stjernerDen sorte paraply‘Den sorte paraply’ henvender sig til et lidt ældre publikum end Lene Dybdahl’s trilogi ‘Nøglens vogter’. Og det er bestemt ingen skade til, at hun rammer et bredere publlikum med hendes velskrevne og fantasifulde fortællinger.

I 1666 er adelssønnen Robert Swift vidne til et grusomt mord, som han selv kan risikere at blive straffet for. Den ondskabsfuld Dr. Rawls tager Robert til sig, men ikke på den kærlige måde. Et videnskabseksperiment er ikke kun skyld i at det meste af London brænder ned til grunden, men også at Robert pludselige befinder sig i London nutiden!

Det fremgår tydeligt af bogens beskrivelser, at forfatteren har boet i England. Hendes kendskab, viden og passion for landet skinner igennem og styrker bogens troværdighed, uden tvivl støttet godt op med grundig research. 1600-tallets beskidte og fattige miljøer gør bogen mørk og dyster, og de grusomheder, der helt klart fandt sted i datiden, billedliggøres under Lene Dybdahls pen. ‘Den sorte paraply’ er bestemt ikke for sarte sjæle.

Hele fortællingen er spændende og letlæst, men slutningen fandt jeg desværre en smule forhastet. Desuden er jeg i tvivl om hvor vidt der kommer en fortsættelse. Hvilket jeg egentligt ikke syntes er nødvendig, men epilogen gør det muligt.

Lene Dybdahl står endnu en gang bag en anbefalingsværdig bog, som desuden er pakket ind i et smukt cover. Og så er der jo lige den eminente paraply, som jeg absolut måtte eje – ikke at den nogensinde får lov at komme ud i regnvejr. Gud forbyde den skulle komme noget til 🙂

 

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s