Jomfruelighed og trods er en farlig kombination…

Anmeldelse: Efterårets luner, Wallflower 2 af Lisa Kleypas

efterårets luner collage

Den ureagelige Lillian Bowman står for tur i det lille firkløver af veninder, og nu er det hende der skal finde en ægtemand. Rigdomme har hun rigeligt af, men hendes amerikanske ophav er ikke velanset. Ej heller hendes frimodige sind, skarpe tunge og modvilje mod at opføre sig som en anstændig ung kvinde.

4 stjernerLillian Bowman er en velhavende skønhed, men det er ikke altid nok, når man i 1800-tallet ikke formår at opføre sig efter datidens standarder. Det giver et ganske humoristisk billede af den stædige kvinde, som gang på gang sniger sig ud fra sit værelse for at nyde livet og slå sig løs med fx en god gang rundbold. Hun er så stædig, at hun vover at stille sig på tæer – offentligt – overfor den dominerende jarl Marcus Westcliff, og det tirrer ham.

Veninderne Annabella, Evangeline og søsteren Daisy har ikke de store fremtrædende roller i denne 2. fortælling om ‘Wallflower’, men det skyldes den selvstændige og fremtruende karakter, som Lillian udgør. Hun foretrækker at klare skærene selv. Det bringer også den uerfarne kvinde i svære situationer.

Det foregår ikke i 1800-tallet for ingenting, og vi får selvfølgelig også en snert af skønjomfru-i-nød og en passende mængde drama. Elskovsscenerne derimod er hengivne og bevidner om begærets magt, trods uvidenhedens skygger.

Jeg holder rigtig meget af miljøbeskrivelserne, som er så uendelig fjerne fra vores tid (jeg tror aldrig, at jeg ville kunne gebærde efter datiden normer, men jeg ville dog elske at bære kjolerne fra dengang). Uskyld og jomfrulighed blandt med trods og nysgerrighed er en farlig kombination, som kun kan foranlede komprimerende hændelser. Gotta love it!

wallflower 4 - engelskWallflower 3 - engelskLæs også min anmeldelse af den første bog i serie ‘Sommernattens hemmeligheder‘, som virkelig tog mig med storm.

Den 3. bog i serien Wallflower ‘Vinterens løfter’ udkommer 31. januar 2015 og 4. bog ‘Forårets skandale‘ udkommer den 31. marts 2015.

Serien er udgivet ved Pretty Ink.

One thought on “Jomfruelighed og trods er en farlig kombination…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s