I dag udkommer… Det norske job

Anmeldelse: Det norske job af Øbro og Tornbjerg

4 stjernerdet norske job4. bind af Kathrine Wraa-serien udkommer i dag onsdag den 15. oktober ved Politikens Forlag.

I dette 4. bind bliver gamle gangstere hentet frem igen og bragt i spil, men forfatterne formår at resumere tidligere begivenheder kort og tilstrækkeligt, så nye læsere også kan følge med og ‘gamle’ læsere får genopfriske de tidligere hændelser.

Indtil slutningen fandt jeg egentligt bogen middelmådig; spændende og interessant, men den fik mig ikke helt ud på stolesædet. Kathrine Wraa og co bevæger sig udenfor Danmark, og det virker lidt, som et forsøg på at nuancere fortællingen i forhold til de tidligere. Deres personer er stadig elskelige, sproget er letlæst og behageligt, men handlingen mangler lidt mere action og lidt mindre blødsødenhed.

Jeg græder sjældent over en krimi, men denne gang blev jeg nødt til at lægge bogen væk et par gange, inden jeg kunne blive færdig. Fortællingen tog en helt uventet drejning, som jeg faktisk misbilligere, men som også vil være med til at føre serien til et helt andet plan. Desuden efterlader den også læseren med en ulidelig cliff-hanger, så jeg er absolut ikke i tvivl om, at jeg skal læse med om Kathrine Wraa.

Anmeldelse: Evas sidste nat – 3. bind af Kathrine Wraa

4 stjerner

evas-sidste-natDer bliver gravet dybt i fortiden, og Kathrine Wraa bliver konfronteret med en del personlige afsløringer, som hun nok egentligt helst var foruden. Eva var Kathrine’s mor og studerede i Rusland adskillige år inden hendes tidlige død, da Kathrine blot var 19 år gammel. Men Eva’s tid i Rusland sætter spor helt op til nutiden og i jagten på at finde svar på mange af Kathrine’s ubesvarede spørgsmål, sættes liv på spil og den kolde krig viser sit magtfulde ansigt. En spændende opbygning til endnu en velskrevet krimi. Fortællingen giver et godt indblik i forskellene mellem Vesten og Rusland. Kathrine Wraa “spiller godt” og hele fortællingen er bygget om med et godt og interessant persongalleri.

Anmeldelse: Djævlens ansigt – 2. bind af Kathrine Wraa

3 stjerner

Djævlens ansigtGod og spændende fortsættelse i Kathrine Wraa-serien, men ikke nervepirrende eller en absolut page-turner. Jeg var klart mere fascineret af den første bog “Skrig under vand”. Dog tiltaler personerne mig meget, og jeg glæder mig til at følge med dem på deres næste færd.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s