Jeg har brug for jeres hjælp…

Jeg er endelig nået til det punkt, hvor en rigtig e-reader skal have permanent bopæl her på matriklen. Indtil nu har jeg læst mine e-bøger på en Ipad og har egentligt været godt tilfreds med det, men jeg savner at kunne tage den med ud og læse. Der er alt for meget genskin i skærmen til det kan lade sig gøre. Nu står jeg så over for den besværlige beslutning, hvad skal jeg vælge og hvorfor. Jeg tror mit valg står mellem disse to:

Amazon Kindle Paperwhite vs Sony e-reader T3

Hvad ville du vælge eller hvad har du allerede? Hvad er godt og hvad er skidt?

Vil I hjælpe mig med jeres erfaringer?

12 thoughts on “Jeg har brug for jeres hjælp…

 1. Pia siger:

  Hej. Jeg har selv Kindle faktisk glad for den. Bortset fra det har drillet mig en del at når jeg gerne vil læsere bøger fra fx. Mofibo og lign. Så kan jeg ikke da den er låst til Kindle.

  Like

 2. Kristine siger:

  Jeg fik en Sony T3 i julegave og jeg er lykkelig for den! Specielt fordi jeg ikke skal tænke over, hvilket format jeg vil have ind på den. Jeg har kunnet bruge den til arbejde (pdf-filer) og hygge (bøger både som epub og DRM beskyttede filer) uden at skulle konvertere eller foretage mig andet end at sætte stikket i. Så den vil jeg til enhver tid anbefale.

  Like

 3. Irene siger:

  Jeg tjekkede videosammenligninger af de to readere inden jeg købte. Jeg ville aldrig give lige så mange penge for Sony’en, når der ikke er muligheden for lys, som Kindlen byder Samtidig fandt jeg via videoerne ud af, at der ikke er “bagbeklædning” på Sony’en. Dvs. tager du det etui af, som den kommer i, så er der åbent til SD kortet. Det synes jeg virkelig er en ulempe. Så deres medfølgende etui er et must at have på. Der er ganske vist lys i etuiet, men så er jeg jo nød til at være tilfreds med det design. Det gad jeg ikke. Så valget var nemt for mig.

  Omvendt så det ud til, at Sony’en var bedst til PDF filer, men det er ikke noget, jeg selv bruger, så det var ikke så vigtigt for mig. Og så er den jo noget hurtigere at få fingre i, man kan bare smutte ned i Fona… 😛

  Og så kan man jo gratis konvertere bøger til .mobi format via calibre, så de kan læses på Kindle.

  Like

 4. ordlaboratoriet siger:

  interessant, følger lige med her, læser også på en tablet og ønsker mig en reader. Kan man egentlig læse andre bøger på Kindle Paperwhite end kindles? Kan man læse sine kindlebøger på Sony readeren? (gør jeg nu på min tablet via Kindle for PC) Sådan noget er vigtigt at vide -tænker jeg

  Like

 5. Kathrine siger:

  Jeg har en kindle paperwhite, og den har været ret fantastisk at have med på ferie. Kender ikke noget til sony, så det kan være svært at anbefale den ene frem for den anden.

  Like

 6. KatjaCullen siger:

  Har en Sony, den synes jeg er god. Det er også den eneste jeg kender, så ved ikke hvad forskellen er på den og Kindle. Du må gerne låne den, så kan du se om det er noget.

  Like

 7. Lisbeth Glud siger:

  p.s. – vil man ikke ofre et etui kan man købe en lille læselampe der bare kan clipses på selve readeren.

  Like

 8. Lisbeth Glud siger:

  For mig at se er valget let – Sony Reader T3! Har haft min i 2 år og er utrolig glad for den. Især fordi man kan læse selv i hård sol. Der er ikke indvendig belysning så skriften blegner når det er solskin eller meget lys. Har man brug for at læse i mørke kan man få et etui (som jeg synes man skal have under alle omstændigheder) med læselampe. Readeren er vistnok lidt dyrere end andre, men de penge er givet godt ud. Held og lykke.

  Like

 9. Bente Hviid Rasmussen siger:

  Jeg er super glad for min Sony Reader T2 og har læst rigtig meget på den, men den er blevet ret langsom med tiden efter at den også er fyldt godt op. Jeg har selv meget lyst til en paperwhite, men kender ikke Kindle. Men at kunne læse når der er mørkt uden at skulle bekymre sig om lys, f.eks i bilen om aftenen. Det ville være rigtig godt.

  Like

 10. samhaindk siger:

  Jeg ejer en kindle paperwhite, og jeg er simpelthen så glad for den, jeg ville helt klart vælge den. nu kender jeg ikke den anden, men kindle er jeg super glad for!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s