Kvinde, forkæl dig selv…

Anmeldelse: Sommernattens hemmeligheder af Lisa Kleypas

5 stjerner

Wallflower, hvor er det dog et smukt udtryk for en knap så flatterende position… bænkevarmer. Og de 4 smukke wallflowers i denne skønne, skønne fortælling er helt fantastiske. Sammen allierer de sig om kampen på de eftertragtede ungkarle med de rette titler. Historien foregår i 1800-tallet, hvor titler var altafgørende for magt og status i samfundet.

Den var skøn, således sukkede jeg, da jeg lukkede bogen efter sidste side. Romantisk og passioneret, humoristisk og erotisk og med meget passende drama. Vores hovedperson Annabelle får lov at spille rollen som skøn-jomfru-i-nød, men viser sig samtidig også at være en stærk og viljefast kvinde. Hendes situation ser håbløs ud, da familieformuen er væk og, hun, med hendes 25 år, efterhånden ikke er et særligt attraktiv valg til hustru. Det resulterer i desperate handlinger, som både er humoristiske, men også tragiske.

Bogen frarøvede mig min nattensøvn, kun for at få mig til at stå op i de tidlige morgentimer, mens der endnu var ro i hus og læse de sidste sider. Jeg elskede simpelthen hver en side. Det fantastiske miljø, som er os helt ubegribeligt i dag, de ekstreme status-forskelle, hvor højeste status, var dem der absolut ikke rørte en finger og brugte al sin tid på sociale arrangementer. Tøjet, smykkerne, håret, men også uskyldigheden skjult bag en nysgerrig og ivrig maske. Kærlighedens magt og afmagt, længsel og fangeskab. Den sensuelle erotik og den begærlige. Åhh…jeg får helt lyst til at starte forfra på bogen igen.

Det eneste der ærgrer mig er, at jeg læste den alt for hurtigt, men så er det heldigvis én af den slags bøger, som kan læses igen og igen og igen…

2. bind i Wallflowers-serie udkommer på dansk den 31. oktober 2014 fra Forlaget Pretty Ink. Gæt en gang, hvem der glæder sig til det…

6 thoughts on “Kvinde, forkæl dig selv…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s