Perfekt sommerlæsning…

Anmeldelse: Serafine af Jakob Melander

4 stjernerSerafine” er skrevet som et velkomponeret musikstykke. Teksten flød i en rytme, så jeg næsten kunne mærke taktslagene. Og den hjemsøgte mig, som en sang man har fået på hjernen – jeg kun20140702-175623-64583145.jpgne ikke slippe den før sidste side var vendt og det var blevet langt ud på natten. Den går rent ind på hitlisten… Jeg var vild med “Øjesten“, men jeg er elsker “Serafine”.

Specielt Jakob Melanders beskrivelser af Nørrebro, placerede mig midt i metro-stationens belastende byggerier, som jeg tydeligt kan genkende fra mine årlige besøg i området. Hans tekst er let at læse og flyder helt naturlig.

Serafine” handler om politik – uden egentligt at handle om politik, altså politik på et letfordøjeligt plan, hvor vi alle kan være med. Den handler også om at være fanget i en krop, som forråder. Om at leve sit eget liv hvad enten det er kroppen der bestemmer eller andre personer, der gør det for dig.

Og den ikke særlig elskværdige politiassistent Lars Winkler står midt i det hele med hans King’s cigaretter i den ene hånd og et krakeleret liv i den anden… Og så kan man jo ikke andet end komme til at lide manden.

Spænding fra start til slut – så der er ingen undskyldning, perfekt sommerlæsning!

Læs min anmeldelse af Øjesten  og mit møde med Jakob Melander på Krimimessen 2013.

2 thoughts on “Perfekt sommerlæsning…

 1. Karina Amstrup Thomsen siger:

  Uhh Rikke… det er farligt for mig at læse alle dine anmeldelser på bøger jeg endnu ikke har læst, for jeg elsker at eje 🙂
  Denne gang tror jeg måske det er en fordel, hvis jeg får læst Øjesten først? Om ikke andet, står den allerede på hylden, og så kan jeg da bagefter tage stilling til om den næste også skal hjem til samlingen!
  Har dog besluttet at en af dine andre anmeldelser skal være sommerferie læsningen – Min mands hemmeligheder, som jeg i øvrigt venter hjem en af dagene 🙂

  DBH
  Karina

  Like

  • rikkeandrup siger:

   Åhhh Karina… Det glæder mig at jeg frister dig 🙂
   Jakob Melander’s bøger kan sagtens læses uafhængig af hinanden, men når nu du allerede har Øjesten, så start da med den. Og så kan du glæde dig til Serafine, for den er som sagt endnu bedre efter min mening.
   Men Min mands hemmeligheder…rigtig god fornøjelse!

   Kh Rikke

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s