En slem skuffelse…

Stærk prolog, som fik mig helt ud på stolekanten. Den lovede en masse spænding og mystik, som jeg desværre måtte lede længe efter.

1 stjerneGravgæstMange forskellige personligheder prægede historiens start, og jeg måtte til sidst give mig hen til blot læsningen og så håbe at forståelsen ville skulle komme hen ad vejen. Historien var ekstrem langtrukken. Jeg mistede koncentrationen flere gange undervejs, og da jeg til sidst nåede til det punkt, hvor jeg forpligtede mig til at læse bøgen i stedet for at fornøje mig, gav jeg op. Hvis jeg hellere vil vaske op end læse en bog, så er der noget helt galt.

Det er muligt, at bogen tager en vending og bliver knaldhamrende spændende, men det punkt var jeg ikke nået til efter 150 sider. Som læser syntes jeg, at forfatteren “skylder” mig noget for, at jeg kan fastholde interessen. Hvis han gemmer det hele til sidst har jeg slet ikke en gulerod at gå efter, for han har ikke lagt nogle spændende ledetråde ud undervejs. Jeg aner ikke om slutningen er lige så kedelig som den første del af bogen, eller om det er lige så interessant og mystisk som prologen – og jeg finder aldrig ud af det.

Forfatteren levede desværre ikke op til mine forventninger. Bogen er udgivet ved Forlaget Lindhardt og Ringhof og er en del af en serie, men kan sagtens læses selvstændigt.

2 thoughts on “En slem skuffelse…

 1. Lida Wengel siger:

  I beg to differ. Jeg synes bogen er fantastisk. Jeg har slugt alle bøger af Johan Theorin og i Ølandskvartetten er den på højde med bind 1, som jeg anbefaler højt og bredt. Det er ikke en pageturner, men den er intens, utrolig velskrevet og at have Gerlof igennem 4 bøger er en fornøjelse. Denne serie kan bestemt også læses af ikke-krimi-læsere, for det er en god historie, en fin personkarakteristik og en dejlig stemning – trods det kriminelle!
  Er du ikke til blodige krimier, eller trænger du til en pause fra det voldsomme, så kast dig endelig over Gravgæst:-)

  Like

  • rikkeandrup siger:

   Du rammer fuldstændig plet, Lida! Min vurdering af bogen er muligvis et spejlbillede af min læsebehov pt. Der er simpelthen for lidt action og for meget stilstand til at tilfredsstille mig lige nu.
   Det er måske ikke fair overfor bogen, men det er nu en gang min reaktion på bogen i øjeblikket.
   Heldigvis er vi forskellige og bogen har bestemt sin målgruppe, som jeg så åbenbart ikke er en del af 🙂

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s