Spændende, men dog forudsigelig…

Anmeldelse: Vuggevise af Carin Gerhardsen

vuggevise3 stjerner3. bog i Hammarby-serien lægger hårdt ud med et brutalt mord på en kvinde og hendes 2 små børn. Det er barsk og gør rigtig ondt at læse om, men er man ikke til de blodige krimier, skal man ikke give op med det samme.

Carin Gerhardsen’s krimier er ikke spækket med voldsscener og action, men hun bygger primært hendes handlinger op på persongallerier og grundigt politiefterforskning. Derfor er det også nødvendigt at læse Hammarby-bøgerne kronologisk, da man ellers vil miste for meget indblik i persongalleriet.

Specielt Petra Westman’s historie, som vi har fulgt siden den første bog, udvikler sig. Desværre syntes jeg, at andre sager fra foregående bog bliver negliseret og får alt for lidt spalteplads.

I forhold til hendes 2 foregående bøger, syntes jeg denne gang, at plottet var meget gennemskueligt, og udfaldet var ingen overraskelse. Til tider var bogen lidt langtrukken, men det er måske bagsiden af medaljen, når man læser mange krimier, hvor tempoet er højt og forventningerne om mord, blod og grusomhed stiger for hver bog. At læse Carin Gerhardsen’s bøger er for mig et afbræk, da hendes bøger er i den milde ende af krimi-skalaen.

 

One thought on “Spændende, men dog forudsigelig…

 1. Karina Amstrup Thomsen siger:

  Hej Rikke.
  Det er bestemt et plus, at man kommer lidt nærmere opklaringen af Petra, at den så er langtrukken og hurtigt gennemskuende, trækker så gevaldigt ned.
  På trods af det, er jeg nu overbevist om, at jeg lige skal have nappet den her med også – og så i øvrigt nyde, at nogle krimiforfattere trods alt formår at skrive en bog der er let at gå til, og samtidig ikke har et kæmpe persongalleri. En bog man sagtens kan tage med i seng og ikke skal tænke vildt over at holde styr på 🙂
  Og tak for oplysningen om, at det er en kæmpe fordel at læse bøgerne i rækkefølge!

  DBH
  Karina

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s