Book2Movie: The Mortal Instruments…

Anmeldelse: Dæmonernes by af Cassandra Clare

5 stjernerDæmonernes byDu får det hele dæmoner, varulve, vampyrer blandet med alverdens farer og lidt romantik. Bogen handler om den 15-årige Clary, som finder ud af at der er mere mellem himmel og jorden end hun vidste. Snart er hun hvivlet ind i jaget efter den onde skyggejæger Valentin, som har taget hendes mor med sig. Rigtig mange barske sandheder skal vise sit grimme ansigt, inden Clary er kommet gennem denne bog og hun skal udsættes for rigtig mange prøvelser, både fysiske og følelsesmæssigt. Bogen er skrevet i et godt og fængslende sprog, desværre er oversættelsen bestemt ikke den bedste. Universet og personlighederne er godt beskrevet, og man kan hurtigt leve sig ind i fantasien. Jeg vil straks hive fortsættelsen “Den tavse By” ned af bogreolen og fordybe mig i den. God fornøjelse til Jer.

Filmen

The-Mortal-Instruments-City-of-Bones-PosterJeg forestiller mig, at filmen kan være svær at forstå det fulde af, hvis ikke man har læst bogen først. Der var mange ting, som var underforstået og som kræver lidt mere viden. Når det er sagt, så var jeg meget begejstret for filmen, og i særdeleshed for valget af skuespiller til Jace’s rolle 🙂 Åhhh… man er vel lidt en en tøs, ikk!

Generelt er der ikke sparet på omkostningerne eller rollebesætningen, og der er uden tvivl om en vis forventning til billetsalget. Desværre gik det ikke helt som forventet og filmselskabet tog den planlagte fortsættelse op til overvejelse. MEN fans over hele verden reagerede kraftig på dette og fik overbevidst filmselskabet om at lave fortsættelsen.  “City of Ashes” er pt under indspilning.

3 thoughts on “Book2Movie: The Mortal Instruments…

 1. merete spilcker siger:

  Jeg syns efterhånden de er blevet gode til at lave bøger om til film og det er ret fedt:O)) Jeg syns det i hvert fald- og du har ret i at bogen helst skal læses inden man ser filmen. Jeg har desværre lavet omvendt rækkefølge med Kvinden i buret, og selvom bogen er rigtig spændende og selvfølgelig ikke helt som filmen har det gjort at jeg ikke nyder bogen så meget som jeg nok ellers ville gøre og det er sindssyg ærgerlig.

  Like

  • rikkeandrup siger:

   Ja, det er et helt vild boom der er disse år, specielt med fantasy – elsker det!!! Har du læst/set The Mortal Instruments?
   Vampires Academy er vist lige eller i hvert fald på trapperne, men desværre har den fået dårlig kritik.
   Lauren Kate’s Fallen-serie er også under indspilning.
   Grunden til jeg bedst kan lide at læse bogen først, er fordi jeg syntes det er lettere at koncentrere sig om 1,5-2 timers film, hvor man ved hvad der sker, end en 300-400 siders bog, hvor man kender slutningen 😛
   Kh R

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s