Hannibal Lector genopstår…

Anmeldelse: Killer Killer af Morten Ellemose

4 stjernerimageBestialske mord udført og udtænkt af en hensynsløs, modbydelig og syg person, som i sit forskruede sind tænder på denne form for ondskab. Hannibal Lector genopstår…

Morten Ellemose’s har skrevet en fantastisk thriller, der teaser læseren fra allerførste side med replikken: “Hvem vil du have jeg skal slå ihjel? Deres datter eller Deres søn?” Så er stilen lagt, og han holder den til sidste side.
Den lille efterforskningsgruppe er godt sammensat og deres personligheder er godt skildret.

Der er noget helt specielt over Morten Ellemose’s skrivestil. Selv om bogen foregår i nutiden, er dialogerne nærmest højtidelige, fremmedartet og gammeldags, og det er med til at sætte den helt rigtige stemning.
Der er flere ting, som er med til at gøre bogen anderledes. Sproget, som er i en genre for sig, brutaliteten og ondskaben, som karakteriserer morderen, er beskrevet med stor indlevelse, og så kan jeg for en gangs skyld godt lide at få en slutning uden at behøve læse 7-8 bind først.

Min eneste bekymring er, hvordan den søde, nydelig, velfriseret forfatter kan udtænke og skrive så modbydelige mordscener…se, det er virkelig skræmmende!

Billedet er fra Krimimessen 2014.

image

 

2 thoughts on “Hannibal Lector genopstår…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s