I morgen udkommer…Eleanor og Park

Anmeldelse: Eleanor og Park af Rainbow Rowell

4 stjernerEleanor og ParkFlashback…jeg er næsten så hårdt ramt, at jeg har fået piskesmæld.

Jeg mindes pludselig tiderne, hvor vi havde drejeskive på telefonen – den ene telefon, der var i huset – og hvor man skulle starte forfra, hvis man drejede et tal forkert. Kassettebåndene, hvor vi optog hitlisterne, og sad parat til at trykke på record, så snart sangen startede. Jeg blev altid så irriteret, når radioværten talte ind over nummeret, for så var det hele ødelagt.

Der var ikke noget, der hed Skype, hvor man kunne tale gratis i timevis – min mor råbte altid “Gør det nu kort!”, når jeg informerede hele huset om, at jeg lige skulle ringe. Og fjernsynet, vi samles hver aften foran “alteret” og så hvad én af de 2 kanaler kunne byde på, ikke som i dag, hvor der næsten er et tv i hvert rum med utallige kanaler at tilfredsstillende den ene seer med.

“Eleanor og Park” fik mig tilbage til ungdommens uskyldige år, hvor tingene var enkle, men alligevel bød på den tids prøvelser. Uskyldigheden og at prøve at være forelsket for første gang. Helt specielle følelser, som du aldrig nogensinde vil kunne opleve helt ægte igen, har Rainbow Rowell alligevel formået at fange i en lille tidskapsel og sender læseren tilbage til once-upon-a-time.

Bogen handler om den første kærlighed, mobning, venskaber og familieforhold på godt og ondt. Ting, som aldrig vil ændre sig uanset om du skriver 1986 eller 2014, men som i denne bog er befriet for teknologien bekvemmeligheder. En feel-good bog, som både får dig til at grine og græde.

One thought on “I morgen udkommer…Eleanor og Park

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s