Forfatterfokus: Jakob Knudsen – anmeldelse

“Resten er tavshed” udkommer ved Forlaget People’s Press på torsdag den 27. februar. Bogen er den 3. krimi af Jakob Knudsen om politiinspektør Kristian Swane. Konkurrencen om at vinde alle 3 Swane-bøger løber indtil onsdag den 26. februar kl. 16. Det eneste du skal gøre er at stille et spørgsmål til forfatteren her på bloggen eller på Andrup’s Bookshelf’s facebook side…

Anmeldelse: Resten er tavshed af Jakob Knudsen

4 stjernerResten er tavshedJeg svinger lidt imellem 3 eller 4 stjerner. Jakob Knudsen’s 3. krimi om politiinspektør Kristian Swane har skruet en anelse ned for den hårdkogte action, men tilbyder derimod en udspekuleret og velskrevet krimi med et uigennemskueligt plot. Denne gang bliver vi i København, og det klæder bogen med de gode beskrivelser af nærmiljøet.

Endnu en gang brillerer forfatteren med et imponerende stykke research, som sikrer, at fortællingen bliver troværdig og spændende. Ligger dog lige på vippen til at blive for videnskabelig, men så alligevel ikke. Klimaforandringer og miljøet vil altid være et højaktuelt emne, som læserne ikke kan oplyses nok om.

Den unge Emilie, som er Kristian Swane’s niece, spiller en fascinerende rolle. Hendes tilgang til tilværelsen er nøgtern og faktabaseret og fratager hende fuldstændig rollen som offer. Der måtte derfor gerne have været meget mere action omkring hendes situation, da hun uden tvivl ville kunne klare det. 

Vi kommer en hel del tættere på personen Kristian Swane og hører mere om hans barndom og familieforhold. Det skaber en større forståelse for hans handlinger og personlighed. Han er en meget tænksom person, som foretrækker at bruger meget tid alene med sine overvejelser. Hans skønne Ina får desværre ikke så meget “spalteplads” i denne bog, men figurerer nærmere, som en baggrundsfigur. En væsentlig ændring i forhold til de 2 foregående bøger, hvor hun har været en del af efterforskningen på de psykologiske plan.

Til gengæld er Irene meget mere fremtrædende, og hun gør det godt. Jeg syntes, at hendes karakter tilfører bogen en genial gnist. Hun er lynende intelligent og ferm til IT og deler gerne ud af sin viden. Hun føler tilsyneladende ikke behov for at hævde sig selv eller bevise sit værd, for hun ved, at hun kan rumme det.

På det plan er Lone meget anderledes. Hun kæmper en konstant kamp om hele tiden at være et skridt foran de andre og sørge for, at de bemærker det. I længden tror jeg, at det vil give hende problemer på halsen.

Robert kommer vi desværre heller ikke tættere på privat. Han er på sin plads og passer sit arbejde, men det forhold med Lone, som lå som en mulighed, bliver skrinlagt og der bliver ikke gjort noget større nummer ud af det. Jeg håber, at han få lov at komme lidt mere på banen fremover.

Også denne gang er bogen iklædt et iøjnefaldende cover og en tillokkende titel – lækkert!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s