Forfatterfokus: Jakob Knudsen – anmeldelse

Anmeldelse: Håbefulde hjerte af Jakob Knudsen

4 stjernerHåbefulde hjerteNoget af det allerførste, som fangede mig meget ved denne krimi, var kriminalkommisær Kristian Swane. Manden tiltalte mig med hans behagelige personlighed og lader hånt om stereotyperne. Han viser følelser, sårbarhed, er filosoferende og familiær. Han er hverken (synderlig) fordrukken eller slagfærdig, og nej…han er heller ikke kedelig.

Som et meget vellykket udgangspunkt er Nordjylland – nærmere betegnet Hjørring – omdrejningspunkt for gerningsstedet. Med den helt rigtige mængde kendskab og passion for byen og nærmiljøet beskriver Jakob Knudsen min hjemby som et spændende sted uden på nogen måde at overdrive eller være utro mod omgivelserne.

Sproget var godt og flydende om end en anelse kunstig i enkelte af dialogerne. Muligvis fik jeg denne oplevelse, fordi jeg hørte dele af bogen på lydbog, og indlæseren havde en del dialekt 🙂 Persongalleriet indbyder helt klart til mere og giver læseren lyst til at lære de enkelte bedre at kende. Historien var realistisk i forhold til alle involverede parametre. Plottet holdt hele vejen igennem, og selv om jeg meget tidligt i bogen havde en ret god fornemmelse af handlingens retning, ødelagde det på ingen måde læseoplevelsen.

Jakob Knudsen skriver på et højt og professionelt plan, og han kan tilfredsstille enhver krimi-hungrende læser. Slutningen var actionpræget på et nordjysk niveau, som på ingen måde skal opfattes negativt, men blot passende…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s