Sara Blædel i Arnold Busck, Hjørring

20131119-222516.jpgDet er ikke så tit, at de helt store navne kommer til det nordjyske. Ofte har jeg siddet og set den ene begivenhed efter den anden blive annonceret i hovedstadsområdet, og ærget mig gul og grøn over ikke at kunne deltage. Så jeg skulle selvfølgelig heller ikke gå glip af, at Sara den 13. november kom til Hjørring i den lokale Arnold Busck-forretning – kun 5 dage efter hendes udgivelse af “Dødesporet”.

Sara Blædel havde et super spændende oplæg om hendes nye bog. Det har jeg valgt, at jeg skriver om i forbindelse med min rapportage fra Bogforum, da det var meget de samme ting, som jeg hørte dér. Til gengæld fik jeg lov at få et kvarter med hende på tomandshånd efter oplægget. Det var helt uovertruffen. Hun er sød, engageret og meget tålmodig. Ikke noget stress eller jagt over at skulle videre i programmet. Her er hvad vi talte om…

Hvis du skulle lave en spin-off på én af dine karakterer, hvem skulle det så være?
Eik! Ingen tvivl om det. Han er en spændende karakter med en masse bagage. Han har en stor portion dæmoner, som han slås med. Fx historien med kæresten…Hvad skete der den gang hun forsvandt? Er hun død, eller findes hun stadig derude?
Og så har han jo også en vis indflydelse på Louise Rick. Jo, der kunne godt komme en spændende historie ud af Eik…

20131119-222603.jpgKærlighed er der ikke så meget af i dine bøger. Tør du blive ved med det?
Jeg har en del år været alenemor med min søn, Adam. Det var selvfølgelig ikke et valg, at jeg skulle blive alenemor med en dreng på 1 1/2 år, men efterfølgende havde jeg ikke behov for en mand i mit liv. Jeg elskede mit arbejde og min dreng og havde egentligt nok i det. Derfor kunne jeg også blive meget irriteret over, at folk konstant spurgte om ikke snart jeg skulle have mig en mand.
Det er lidt det samme med Louise Rick. Hun er ekstremt arbejdsom – det er ikke karrierestigen, som hun går efter, men hun engagerer sig bare meget i et job hun elsker. Hun er ikke type til pigemiddage, har ikke et behov for en mand og har slet ikke lyst til at binde sig.
Desuden har hun jo også sin del med i bagagen. I “De glemte piger” blev der åbnet op for historien om hendes første kærlighed, som endte på meget tragisk vis. Det har helt klart sat sine spor…og mon ikke at der også findes en historien dér, som er værd at grave lidt i.

Du fortæller, at du er ordblind. Hvordan ender man så med at blive en succesrig forfatter?
Det gør man med et stor portion stædighed og beslutsomhed. Og det er der jo også stadigvæk. Specielt, når jeg fx. signerer bøger, hvor folk kigger på mig eller jeg laver hurtige status opdatering på Facebook, så kan jeg være bange for at lave fejl. Men jeg har besluttet mig for, at det ikke må tage skrivelysten fra mig, så hellere lave fejl ind imellem. Men det er ikke en beslutning, som er kommet let til mig.

Bogmarkedet er jo et stort begreb i dag. Der er både papirbøger, e-bøger og lydbøger. Hvad syntes du om det udvikling og hvad foretrækker du?
Papirbøgerne vil altid være mine foretrukne bøger. Jeg har dog nydt rigtig godt af lydbøgerne, når jeg har rejst meget og kørt lange strækninger i min bil. Så er de jo et fremragende tidsfordriv. Og jeg kan helt klart også se fordelen ved at pakke en e-bogslæser i kufferten, i stedet for flere tykke krimier. 20131119-223125.jpgJeg syntes det er dejligt med forskellige muligheder til forskellige situationer.

Hvad er dit syn på selvudgivelser?
Jeg syntes det er fint, MEN jeg mener samtidig at man skal ikke undervurderer en redaktørs arbejde. Redaktøren er for mig ekstremt vigtig, for det er ikke ‘bare’ at udgive en bog. Forlaget laver et kæmpe stykke arbejde, og selv om nogen mener, at de kan være svære at komme igennem ved, så er der også bare nogen gange brug for et filter. Det er ikke alt, som måske behøver at blive udgivet.

Desuden kan I følge med og deltage i debatten på Krimifan.dk i december, hvor vi læser og disskuterer “Dødesporet” sammen.

Slutteligt vil jeg sige tusind tak til Sara Blædel for at tage sig tid til at tale med mig og en mindst lige så stort tak til Anders fra Arnold Busck i Hjørring for et super godt arrangement og for at blive lidt længere end planlagt!!!

4 thoughts on “Sara Blædel i Arnold Busck, Hjørring

 1. merete spilcker siger:

  Jeg vil være bogblogger i mit næste liv… Tænk at møde så mange spændende forfattere:O)
  Jeg kunne godt tænke mig at møde Michael Kamp og høre om hvor han fik ideen til Moln jorden husker… Føj hvor er den uhyggelig. Jeg er storforbruger af gyserfilm og det rører mig ikke en tøddel, men den bog har flere gange fået mig til at se skygger i mørket:O/ Godt jeg har læst den færdig, men lur mig om jeg ikke vender tilbage til ham om et stykke tid;O)) Nu må der noget letlæsning til, og hvad er mest nærliggende- noget erotik;O)))
  Jeg har for resten hørt nyt fra Politikens forlag… Ang. Julie Kenner, de regner med og håber på at udgive den næste i trilogien i 2014… Jeg håber de gør det da jeg er på min egen personlige “mission” med den trilogi. Jeg kan godt blive lidt nørdet når der er noget jeg “brænder” for og jeg har faktisk skrevet sammen med J. Kenner om muligheden for at få hendes bøger på dansk,så jeg/ vi opgiver ikke så let;O)
  Hold nu op det blev til en helt roman, men det er længe siden jeg har skrevet til dig, så du fik det hele på en gang.
  Pas på dig selv.
  Knus fra Merete

  Like

  • rikkeandrup siger:

   Kære Merete,

   Jeg var lige ved at blive bekymret for dig. Jeg har savnet din stemme 😉
   Du skal ikke vente til dig næste liv med at blive blogger, du har så meget godt at fortælle om bøger, at du sagtens kan gå i gang med det samme…
   Jeg fik fingre i Michael Kamp’s Hospitalet på Bogforum. Glæder mig til at læse den en kold og mørk vinteraften…muhahaha… (jeg skal nok ikke være alene hjemme – det tør jeg ikke!)
   Åh…det lyder godt med Kenner. Selv om jeg ikke var Fifty Shades-begejstret, så skal jeg da så absolut have det hele med 🙂
   Pas på dig selv og lad mig høre fra dig snart igen. Jeg er klar med en masse anmeldelser i den kommende uge.
   Knus Rikke

   Like

   • merete spilcker siger:

    Hej Rikke. Det var sødt af dig at sige:O) Overskuddet er lig nul for tiden så jeg er lidt stille både her men osse i real- life… jeg tror den mørke tid dræner mig, lige som den gør for så mange andre, men læselysten er intakt;O))
    Jeg har bestilt Hospitalet på biblo- jeg kunne ikke lade være da du skrev du skulle i gang med den;O) Jeg syns altså han er en super god forfatter selvom han skræmmer mig om natten UHA!!
    Jeg ser som sædvanlig meget frem til dine anmeldelser og måske en dag er det dig der læser mine;O)))
    Knus fra Merete

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s