Bogforum 2013…Karin Slaughter og mig!

DSC_0123Den allerførste dag på Bogforum bragte mig straks forbi Forlaget Hr. Ferdinand, hvor jeg gerne ville hilse på de søde personer bag facaden. Tilfældigvis var Karin Slaughter også på standen, og jeg fik lov at sætte mig og tage en snak med hende. Jeg var total uforberedt og den sorte klap var lige ved at gå ned for mig. Men hun var sød og meget behagelig at snakke med.

Det lykkedes mig dog at komme igennem et nogenlunde lille interview her til bloggen. Her er en kombination af dét og hendes senere interview på scenen sammen med Sara Blædel:

Hvornår fandt du ud af, at du skulle være forfatter?

DSC_0115Karin Slaughter har altid vidst, at hun ville være forfatter. Allerede i børnehaven kunne hun med stor overbevisning udtale, at hun ville være forfatter, når hun blev voksen. Og hende interesse i det morbide startede tidligt og til visse børnehavepædagogers bekymring var hendes madkasse beklædt med et udsnit af Marilyn Monroe’s obduktions rapport (!) Det var nok ikke gået an i dag.

Hendes fascination blev bestyrket, da hun som 9-årig, hørte og læste en del om “The Atlantic child murder”, som huserede i Georgia, hvor hun er opvokset. Dette var startskuddet for hendes besynderlige trang til at læse mere om massemordere.

Fortæl lidt om din skriveprocess!

Som jeg har hørt flere krimiforfattere udtale, så siger Karin Slaughter også, at virkeligheden er meget værre end bøgerne. Rent faktisk så mener hun også, at kriminelle er ekstremt dumme – på grænsen til retarderede. De praler af deres bedrifter og poster det gerne på Facebook. Det kan være svært at gøre karaktererne troværdige i bøgerne, da de færreste ville tro på, hvordan virkeligheden er.

DSC_0118Når Karin Slaughter skal skrive en bog, starter hun med en masse research. Det er mindst lige så vigtig og spændende en del, som selve skriveprosessen. Heldigvis har hun en god retsmediciner, som gerne vil “lege med på legen”. Han hjælper hende til at virkeliggøre historien og sørge for “at den holder”.

Under selve skrivningen indfinder hun sig i sin bjerghytte, hvor hun så vidt muligt ikke har kontakt med nogen…overhovedet! Dog bor hendes far ikke ret langt derfra, og han bringer hende kaffe og suppe og fortæller hende, hvornår et bad ville være en rigtig god idé 🙂

Hvad har været den største udfordring i din seneste bog?

“I skjul” er KS’s seneste udgivelse. Den handler selvfølgelig om Sara Linton og Will Trent, deres arbejde, kolleger og forhold. Sara og Will lever i et forhold, som fungerer godt, men KS er klar over at godt/glædeligt ikke sælger og hurtigt bliver kedeligt. Det er ikke det læserne vil have. Det nemmeste er derfor at de går fra hinanden, og så kan der komme en fin historie ud af det. Men det ville KS ikke, i stedet har hun forsøgt at skabe nogle problemer, som de skal løse. Det har været en stor udfordring at gøre det spændende.

Will Trent er en enestående karakter i bøgerne, fortæl lidt om ham!

DSC_0119Generelt er karakterne sjældent glade og som KS udtaler: “Hvis Will ikke er glad, så er jeg!” Will er en meget sårbar person og han antager, at alle vil såre ham. Men Sara er med til at ændre ham. At KS har valgt at Will skal være ordblind fremmer hans evner som detektiv. Ordblinde er meget mere observante og arbejder anderledes og bruger alternative fremgangsmetoder, når deres ordblindhed står i vejen for deres succes.

Lidt af hvert…

Det er svært at leve af sin passion, og Karin Slaughter betragter det som en kæmpe gave, at hun har fået muligheden.

Karin Slaughter er udgivet i ca. 30 forskellige lande. Pt er hun i gang med en bog, der hedder Cop Town, og som intet har med Sara/Will at gøre, men dem skal hun nok komme tilbage til.

Hun er vild med Sara Blædel’s og Elsebeth Egholm’s bøger og med “Forbrydelsen” 🙂

Anmeldelse: I skjul af Karin Slaughter

4 stjerneri skjulWill Trent arbejder undercover i denne bog, og det sætter hans forhold til Sara Linton på spidsen.

Midt i en krisesituation, hvor Sara har allermest brug for Will’s tillid, svigter han i stort format. Det bliver rippet op i fortiden og Sara føler sig ensom og magtesløs.
Lena Adams gør ikke livet lettere for Sara, men hun har dog sine egne problemer at sloges med. Og Will står midt i skudlinen mellem de to stærke kvinder.

Karin Slaughter har endnu en gang skabt en page-turner. Dampen holdes oppe lige fra start og det er en hæsblæsende jagt på de skyldige. Spørgsmålet om hvem der kan stoles på, er himmelråbende og mange må lade livet før sandheden kommer for lyset.

Jeg kan lide Karin Slaughter’s takling af Sara og Will, som bestemt ikke kan være de letteste karakterer at få til at makke ret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s