Bogforum 2013…Jussi Adler-Olsen og mig!

20131112-173759.jpg
Et besøg på Politikens stand om søndagen resulterede i et spontant mini interview med Jussi Adler-Olsen.

Han lagde hårdt ud med at sige, at vi bloggere er utrolig vigtige. Vi opnår mere og mere status og anerkendelse. Vores meninger er bundærlige, da vi ikke bliver betalt for at komme med den og fordi vi gør det af lyst og passion. Mange bloggere har rigtig mange følgerne og faktisk oplevede han, at en italiensk blogge udsolgte en af hans bøger på en nat på baggrund af en anmeldelse. Det er en imponerende magt at have!

Jeg holder rigtig meget af Jussi’s serie Afdeling Q med Carl, Assad og Rose. De er en umage sammensætning, som giver bøgerne den helt rette mængde humor. Derfor var det også det første jeg spurgte ham om, er du selv lige så sjov?
Og det mener ham bestemt. Humor er vigtig og kommer let til ham. Og Carl Mørch gør de ting vi ikke kan få os til, og Assad siger de ting, som vi ikke tør sige. Han filtrerer ikke tingene, hvilket er til stor underholdning for læsererne. Kombinationen af de personer to fuldender den humoristiske del.

Men hvordan kan sådan en rar person som ham, så udtænkte sådan nogle ondskabsfulde plot? Hertil svarede han tørt; Jeg får det ud på papir…hvad gør du? Det giver noget at tænke over, ikk?

20131112-181330.jpgI følge Jussi Adler-Olsen, så er virkeligheden er alt for skræmmende at skrive om, for den er meget værre end bøgerne. Faktisk var hans allerførste bog så skræmmende, at den aldrig er blevet udgivet og heller aldrig bliver det. Men han lærte rigtig meget ved at skrive den.

Jussi Adler-Olsen kommer fra Brønderslev, som kun ligger 20 km fra Hjørring, hvor jeg er opvokset. Det kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at fortælle og da jeg kunne svare ja til at jeg selvfølgelig stadig bor der, inkasserede jeg et stor kram, mens han med lys i øjnene sagde, vi nordjyder skal stå sammen!!!

Fantastisk, behagelig mand, som tager sig god tid til sine læserne og tydeligvis sætter stor pris på dem. Tak til Jussi og til Politikens Forlag for at give mig Jussi helt for mig selv i 10 minutter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s