Drabelig oktober på Hjørrings Bibliotek lagde hårdt ud med Arne Dahl

Arne Dahl Collage_edited-1

For 2 dage siden udgav Arne Dahl den 3. bog i Opcop-serien; Blindebuk, og i går sad han så på scencen på Hjørring Bibliotek. Fremmødet var desværre ikke stort, men til gengæld et engageret publikum.

Blindebuk udkom i Sverige denne sommer, og den danske udgivelse er den første oversættelse af bogen. Serien er planlagt på i alt 4 bøger, og Arne Dahl er allerede godt i gang med at skrive den næste, som gerne skal udkomme til næste sommer. En mulig title til den kommende bog er “To mand frem for en enke”. Titlerne i Opcop-serierne er alle relateret til lege; Hviskeleg, Stoleleg og Blindebuk og med det har Arne Dahl haft politik i tankerne. Ikke at det er en ren leg at være politiker, men mere med henblik på det hård “game” som spilles i politik.

Arne Dahl fik idéen til Blindebuk, da han pludselig bemærkede den voldsomme “vækst” i tiggere rundt omkring. Og da han på en rejse mødte den selvsamme tigger i 2 forskellige lande, blev han forundret og måtte konkludere, at der rent fandtes organiseret slavehandel – en skræmmende tanke i vor tid. Det blev springbrættet for Blindebuk, som netop handler om slavehandel.

Arne Dahl er en behagelig og underholdende person med en helt masse på hjertet. Det var godt, at intervieweren Peter Kirkegaard på forhånd kendte en del til Arne Dahl, for efter at han havde introduceret ham (og selv nået at gøre reklamer for hans nypublisered bog “Blues for folkehemmet”), stod den stort set på ene-tale fra Arne Dahls side non-stop i den næste times tid 🙂 Og det var ikke kedeligt…der blev talt om A-Gruppen, Opcop, seperationsangst og filmatisering efterflugt af signering og spørgsmål fra temmelig hardcore Arne Dahl-læsere.

En hyggelig aften i bibliotekets dejlige omgivelser, som dog var undergået en make-over i bedste “Drabelig oktober”-stil med crime-scene, gabestok til afsoning af eventuelle bøder og flot udstilling fra Politiets Historiske Museum. Endnu en gang kan jeg som trofast besøgende glæde mig over bibliotekets fantastiske, gennemførte arrangementer og personalets engagement… 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s