I dag udkommer Glasfolket 2 – Krystaltronen

4 stjerner20130918-205412.jpgI dag udkommer Glasfolket 2, som er en ungdomsroman om indianerere, overtro, magi og ung kærlighed.

Victoria lærte i den første bog, at hendes skrøbelige krop skyldes at hun nedstammer fra Glasfolket og at hun i virkeligheden er en Tordenfugl.
Det er ikke altid let at være teenager og ikke passe ind i mængden. Så da Victoria vender hjem til Danmark efter at have besøgt sine rødder i Canada, vil hun hellere anvende sine nyerhvervet evner/kræfter på at blive elsket og populær i skolen, end at gemme dem til ‘de hårde tider’.
Og hårde tider skal der nok blive, da Karpaterne endnu en gang vil forsøge at nedbryde Victoria og bruge hende og hendes evner til deres fordel. Men både familie og venner står bag Victoria, som også selv har en pæn portion vilje at trække på.

Hvis ikke man har læst den første bog om Glasfolket, vil denne sikkert være svær at følge med i, da den fortsætter hvor den første slap. Heldigvis er der lavet et lille fint og praktisk register forrest i bogen over de forskellige personer. En ting, som jeg ellers ofte mangler i mange andre fantasy bøger, der fortsætter bind efter bind, og hvor man pludselig ikke kan holde rede på de forskellige personer i de forskellige bøger og serier.
Bogen rammer sin målgruppe fremragende med et velskrevent og letlæst sprog, uden en masse komplikationer eller fremmedord. Handlingen er medrivende og baggrundshistorien er troværdig. Temaet om indianere er ikke et tyndslidt emne, så det er en fornøjelse at læse en fantasy der kan handle om andet end vampyrer, varulve eller engle.

Bogen kan blandt andet købes hos Forlaget Facet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s