Forfattercafé med Jakob Knudsen på Hjørring Bibliotek

Når engle græder blod udklip

Der var et flot fremmøde fredag eftermiddag på Hjørrings Bibliotek, da de indbød til Forfattercafé med lokalforfatter Jakob Knudsen. Og det var en veloplagt forfatter med en masse på hjertet, som fortalte om hans bøger og hans vinkel på livet som forfatter. Rammerne er jo som altid fantastiske på Hjørring Bibliotek og den svage summen af liv på biblioteket gav en dejlig atmosfære.

Allerede efter en kort intro, var det tydeligt, at Jakob Knudsen er en mand, der har noget på hjertet. Hans kropssprog og alle de ord, som nærmest stod i kø for at komme ud af munden på ham, bevidnende om en erfaren fortæller. “Jeg forestiller mig, at jeg fortæller lidt i den første halve time og så kan i bruge den sidste halve time på at stille spørgsmål og så videre…” Ja, udgangspunktet fejlede jo ikke noget, men 50 minutter senere, var vi blevet en hel del klogere på filosofi, bøger og Jakob Knudsen selv – og selv om tiden var rendt fra ham, så havde han stadig god tid til at besvare spørgsmål og besvarede hvert et grundigt.

jakob-knudsenFor 4 år siden udgav Jakob Knudsen den første kriminalroman om kriminalkommisær Kristian Swane “Håbefulde hjerte” og for ca. en måned siden udkom han så med sin 2. roman “Når engle græder blod”. Titlen har han ikke selv fundet på, men faktisk var det han yngste søn på nu 15 år, som foreslog titlen (dog uden at have læst bogen, som vist ikke egner sig for hans alder).

Bogen er blevet taget rigtig godt imod rundt omkring og Jakob Knudsen fortæller, at han og konen vågnede kl. 5 om morgenen på udgivelsesdagen for at læse avisanmeldelserne. Der blev ikke sparet på stjernerne og han kunne stolt skrive til sin redaktør om succesen (han kunne dog godt have sparet sig ulejligheden, for hun var allerede oppe kl. 4 for at læse anmeldelserne 🙂 ) Men ingen tvivl om, at bøgerne er blevet en succes og den første bog er også blevet genoptrykt.

HVORFOR? Men hvad er det så der skulle gøre netop Jakob Knudsen’s bøger bemærkelsesværdige i dette gigantiske litterære univers, hvor krimier bliver masseudgivet og det kan være svært at skille sig ud fra mængden. Jakob Knudsen mener først og fremmest, at forlaget spiller en kæmpe rolle. People’s Press er et stort og anerkendt forlag med fingeren på pulsen, specielt når det kommer til krimier. De ved hvordan bøgerne skal formidles og hvad der skal til. Der ud over ville han gerne tilføre bøgerne noget anderledes og fordi filosofi er en del at Jakob Knudsen selv blev det hans ekstra krydderi til bøgerne. Det er ikke set før og heldigvis virkede det tilsyneladende.

At hovedpersonen har nogle træk, som stammer fra forfatteren selv, er ikke helt ualmindeligt. Det gør personen mere virkelighedsnær og realistisk, men som Jakob Knudsen siger, er det heldigvis ikke alle træk, der er ens. Det er vigtigt for ham, at han kan skabe disse relationer. Noget at det der også betyder meget for ham, når han skriver, er at emnet skal være interessant og fange hans interesse. Så der er et felt at udforske. Dernæst skal geografien være genkendeligt, og det er derfor, at han har valgt at lade noget af handlingen foregår i Nordjylland. Desuden er der heller ikke så mange forfattere, som har taget udgangspunkt i det nordjyske.

SUCCESSEN FORTSÆTTER! Gyldendal i Norge har allerede købt rettighederne til bøgerne og senere på måneden bliver bøgerne præsenteret på en stor messe i London, hvor andre lande kan købe rettighederne til at udgive i deres land. Den 3. bog er også allerede under udarbejdelse og forventes at komme i handlen til foråret 2014.

Det er fedt at opleve en lokal forfatter med så stor succes, og jeg ønsker Jakob Knudsen al held og lykke med hans forfatterskab. Hans bøger står selvfølgelig i reolen og venter på mig…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s