Krimimessen 2013: Jakob Melander

DSC_0173Jakob Melander debuteret i januar med bogen Øjesten. Jakob er selv født og opvokset i København og bor på Nørrebro, hvor hovedpersonen fra Øjesten – Lars – også bor. Bogen bærer tydeligt præg af Jakob’s kendskab og kærlighed til byen, og han formår at gøre det på en god og ikke belærende måde.

Han fortæller lidt om Lars, som er lettere fordrukken og har en del lig i lasten, men som alligevel er knivskarp og virkelig dygtig. “Det kan ikke undgås at lidt af min egen personlighed bliver overført til Lars, men det er også helt i orden, så længe at jeg holder for mig selv, hvilke dele…”

Jakob Melander har en fortid som rockmusiker, men havde en gammel drengedrøm om en dag at skrive bøger. Der skulle gå en del år, inden han udlevede den drøm. Faktisk skrev han allerede Øjesten i slutningen af 2010, men lagde den i skuffen et stykke tid. Første forlag fik ahm aldrig svar fra og efter et halvt år sendte han det ud til 6 andre forlag, hvor Rosinante var hurtigst på aftrækkeren. Det skulle selvfølgelig igennem nogle rettelse, og forlaget ønskede faktisk at ændre navnet på hovedpersonen, men Jakob var blevet så fortrolig med Lars, at det ønskede han ikke.

Bogen er også kommet til udlandet og skal foreløbigt udgives i 11 lande. Jakob Melander er allerede godt i gang med 2. bind, som gerne skal udkomme i 2014.

Det var en dejlig oplevelse at hilse på Jakob, som var sød og havde tid til en lille sludder. Jeg ser frem til at læse mere fra ham.

Du kan læse min anmeldelse af bogen her.

DSC_0168

3 thoughts on “Krimimessen 2013: Jakob Melander

 1. Jakob Melander siger:

  Kære Rikke, tak for en fin kommentar/anmeldelse af min optræden på Krimimessen. Superhyggeligt at mødes med dig bagefter, og det blev da også et fint foto:)
  En lille rettelse: Øjesten blev ikke afvist af et andet forlag, de fik bare aldrig svaret tilbage. Tror de havde (lidt for) travlt. Da der så var gået et halvt år, sendte jeg manus ud til seks andre forlag, og Rosinante var anderledes hurtige i optrækket og vendte tilbage efter bare 14 dage.
  Som du ved, kommer jeg også til Ordkraft i Ålborg til april. Håber vi ses der …
  Bedste hilsner
  Jakob Melander

  Like

  • rikkeandrup siger:

   Hej Jakob,
   Velkommen på min blog – jeg elsker alle besøg, men specielt forfatter-besøg…
   Jeg kunne da heller ikke forstå, at dit manus skulle være blevet afvist 🙂 Tak for rettelsen, det er nu redigeret.
   Glæder mig til at og høre mere til dig på Ordkraft og glæder mig endnu mere til at læse mere fra dig.

   /Rikke

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s