I have a dream…

writingNår nu jeg læser så meget som jeg gør, kan jeg nogle gange godt tænke “Gid det var mig, der havde skrevet den bog” eller “Det tror jeg faktisk at jeg kunne have gjort bedre”.

Jeg har før fået at vide, at jeg som barn altid fortalte en forskrækkelig masse røverhistorier. Det forfulgte mig også i folkeskolen, hvor jeg var én af den slags elever, som elskede at skrive dansk stil. Ofte blev de til min store ærgelse læst højt for klasse, som sukkede…åhh, endnu en af Rikkes stile… Min lærer var nu heller ikke altid lige begejstret for mine mange siders afleveringer. Jeg husker tydeligt i 10. klasse, hvor jeg fik en 13-siders håndskrevet stil tilbage med kommentaren, “der gik vist lidt for meget sladderbladsromantik i dén aflevering…”

I dag går jeg stadig med drømmen om en gang at finde tiden til at sætte mig og formulere mine idéer til en virkelig tekst. Derfor gik det istedet ud over min stakkels søn, som til tider har spurgt på lidt hjælp til hans dansk stile. DÈT gør han dog ikke mere, først og fremmest var min fantasi alt for overdrevet (ifølge ham) og så blev stilene aaalt for lange (han skulle jo også skrive dem ind!!!)

Men jeg kan se et håb i min lille datter på 7 år. Det er nogle ufattelige historier, som hun kan fortælle om morgen. Flere gange i løbet af ugen starter hun dagen med “Vil du høre, hvad jeg har drømt i nat?” Og så kommer de mest fantastisk, fantasifulde historier. Jeg er specielt vild med den, hvor hun, sammen med en flok veninder, bliver jaget af et sneuhyre. Til sidste lykkedes det dem at bekæmpe ham ved hjælp af deres batteridrevne hårtørrer, og han smelter!!! Genialt 🙂

Saxo.com har jo lavet en Forfatterskole, som jeg første gang tilmeldte mig i efteråret 2011. Desværre havde jeg svært ved helt at forstå konceptet i det og sprang hurtigt fra igen. Alligevel besluttede jeg mig for at prøve igen i efteråret 2012 og denne gang gik det meget bedre. Idéen er, at eleverne får stillet en opgave om en kort tekst. Derefter kommenterer eleverne på hinanden, og man retter løbende sin tekst til, hvis man er enig i rettelserne. Og dér skal man ikke tage fejl…der kommer rigtig mange gode forslag til teksterne, samt det jo også er fedt at blive bekræftet i hvorvidt man kan skrive eller ej.

Interessen er stor omkring Saxo’s Forfatterskole og i dette forår har de besluttet at lave en Krimiforfatterskole, hvor krimiforfatterne Benni Bødker og Karen Vad Bruun er lærerne. Eleverne er virkelig fantasifulde og der allerede kommet små sjove fortæller frem. Selv havde jeg ingen idé om, at det skulle være så svært at skrive krimi, men jeg gør et forsøg. Måske lærer jeg noget, hvilket jo er meningen, ellers lærer jeg nok bare, at jeg bedre kan skrive andre genre.

Hilsen Rikke forfatter in spe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s