Don’t judge a book by it’s cover…

dont-judge-a-book-by-its-coverHvorfor læser du den bog??? Hvad får dig til at tage én bog frem for en anden i reolen?

Jakob Melander er lige udkommet med hans debutroman “Øjesten”, og endnu en gang blev jeg fanget af  en masse omtale og et opsigtsvækkende cover.

Coveret er enkelt, men alligevel dragende og vidner om suspense. Don’t judge a book by it’s cover…I know…men jeg kan bare ikke lade være med at blive draget af et godt cover. Det skal være nutidig og helst også “flot”.

Fx “Trofæ” af Steffen Jacobsen har et flot cover og, når man nærstuderer det og kombinerer det med titlen, så har man et godt indblik i  fortællingen. Et kedeligt cover fanger ikke min opmærksomhed. Det skiller sig ikke ud fra mængden og bliver ikke bemærket, og så er det omtalen, som skal gøre al arbejdet.

Omtale har” Øjesten” bestemt også fået en del af og er – berettiget – blev ros til skyerne. Der kan man tydeligt se, hvormeget omtale de rigtige steder, har at sige. Har jeg blot hørt/se bogen nævnt 3-4 gange, bliver jeg opmærksom på den i butikker og på nettet og så er min interesse vagt. Jeg bliver nysgerrig, og så skal jeg også være med på bølgen.

Og så kommer vi til bogen… jeg har set den, jeg har hørt om den og nu vil jeg også læse den. Jakob Melander har virkelig gjort det godt og bogen er værd at læse, så gør det!!!

Til gengæld undrer det mig, at der er flere fejl i bogen, altså stavefejl, ord, der mangler eller skæve sætninger, som måske skulle have været formuleret anderledes. Det kan godt være, at det er en gang flueknepperi, men det irriterer mig, hvis jeg flere gange i løbet af en bog finder fejl. Det behøver ikke være ret mange, men jeg registrer det.

I et samfund, hvor forfattere selv kan publishere deres bøger og ikke er afhængig et forlag, som førhed, ville jeg forvente, at bogen var tip-top-i-orden, når den har været i hænderne på et forlag. Det er lidt det samme, som at handle i en specialbutik for at få servicen, hvis ikke jeg forventer service, kan jeg lige så godt handle i en billig butikskæde.

Der er rigtig mange faktorer, der spiller ind, når jeg vælger en bog. Et flot cover får min opmærksomhed, omtale gør mig nysgerrig og anmeldelser fra andre læsere giver mig lysten til at komme med min mening.

tongue_out_smiley“Don’t judge a book by it’s cover, sometimes the cover can be way better”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s