Thomas Clemen har skrevet Langs smertegrænsen med et tydeligt dybdegående kendskab til religion, kultur og traditioner. Hans historie om biologisk krigsførelse er skræmmende realistisk, og får læseren til at tænke sig om en ekstra gang. Det her kunne rent faktisk godt ske i virkeligheden, og det kunne betyde menneskehedens undergang.
Thomas Clemens sprog er behageligt, og teksten flyder godt. Han beskriver pesten med billedlig præstation, så jeg var lige ved at stoppe af væmmelse, han beskriver smerterne så de næsten gør fysisk ondt på læseren, han beskriver følelserne på genkendelig vis, og han blander det hele med en passende portion sarkastisk humor.
Bogen er skrevet således, at den springer i tid og sted. Det kræver, at læseren skal koncentrere sig meget for ikke at miste fokus. Jeg ville klart have foretrukket, at den var skrevet kronologisk. Det er den eneste grund til, at jeg ikke giver bogen den sidste stjerne. Jeg startede også ud med at høre bogen som lydbog, men valgte sidenhed ligge lden til side og tage den fysiske bog i stedet for. Jeg syntes desværre slet ikke, at bogen egner sig til lydbog på grund at springene. Jeg mistede det overblik, som en fysisk bog giver. Dog vil jeg nævne, at det var en fantastisk behagelig oplæser.
Langs smertegrænsen, som er udgivet ved Forlaget Modtryk, er en anbefalingsværdig bog, og jeg ser frem til hans næste bog.
Tak for de positive ord, Rikke, og for en god blog!
Jeg ved, at kronologien i bogen har delt læserne – mange synes det giver dynamik, andre er ikke så begejstrede. Selv synes jeg, det var en rigtig effektiv måde at afsløre lidt ad gangen og dermed bygge op til en rigtig spændende finale med aflevering af plot-twist på de helt rigtige steder. Og det bliver jo også lidt kedeligt, hvis alle bøger uden omveje skrives fra A til B tænker jeg?
Den kronologiske opbygning var specifik til LANGS SMERTEGRÆNSEN; min næste bog er anderledes – mere direkte tid, dog rykvist alt efter hvor hovedpersonerne befinder sig (det kan jeg love, jeg sidder og skriver på den nu i et andet vindue).
Hilsen Thomas Clemen
LikeLike
Hej Thomas!
Jeg kan lide, at du har valgt en anden fremgangsmåde end helt kronologisk til Langs smertegrænsen. For det er helt rigtig, at hvis din bog skal gøre sig bemærket, skal den ikke ligne alle de andre – der er jo nok at tage af. Og jeg er også sikker på, at det ville have fungeret meget bedre for mig, hvis jeg havde læst hele bogen og ikke hørt den på lydbog. Koncentrationen er, alt andet lige, ikke den samme, når man sidder på en cykel på vej til arbejde eller står over kødgryderne i køkkenet 🙂
Jeg ser MEGET frem til din næste bog, for en ting er sikkert; du skriver fantastisk! Stilen er gennemført og det er tydeligt, at du har været rundt i verdenen og draget dig erfaringer. Det afspejler du godt i bogen, men på en sådan måde, at en nordjyde som undertegnede, der ikke er særlig berejst, også kan være med.
God skrivelyst og fortsat god søndag!
Hilsen Rikke
LikeLike
:$
LikeLike
Jeg forsøgte at lave en rødme-smiley, men det virkede ikke. Tak igen 🙂
LikeLike
Jeg er helt enig i dine betragtninger, Rikke. Det er en fantastisk bog, som også jeg hørte som lydbog, men ville mange gange gerne have haft bogen fysisk, pga af historien springer frem og tilbage i tiden. Men en rigtig god historie der er godt skrevet.
LikeLike
Det ser ud til, at vi godt kan glæde os til den næste fra Thomas Clemen’s side 🙂
LikeLike