Har du hørt, at…

20130118-205126.jpgJeg har hørt, at Da Vinci-forfatteren Dan Brown barsler med en ny Robert Langdon-bog. Bogen – Inferno – udkommer i Danmerk 14. maj. Det er jo fint nok og rigtig mange Dan Brown-læsere derude vil sikkert hoppe i sofaen af bar glæde, men det er sådan set ikke det, som jeg syntes er interessant, men mere hele hemmelighedskræmmeriet omkring bogen.

Forlaget, som står bag den danske udgivelse, har ekstraordinært fået lov at oversætte romanen – inden den udkommer i USA. Det betyder, at bogen kommer i handlen samtidig med det amerikanske og engelske marked. Det er jo også fint nok og vil helt sikkert også glæde en del læsere, men det er heller ikke det, som jeg finder mest spændende.

Mich Vraa – oversætteren af Det forsvundne Tegn (Dan Browns foregående bog) – har også fået til opgave at oversætte Inferno. Men det får ikke lov at foregå på helt almindelig vis, se nu kommer vi til det spændende; oversættelsen skal foregå på et kontor hos Transworld i London under sikkerhedsovervågning og på en computer, som ikke er tilkoblet internettet, således det ikke er mulig at hacke eller lave kopier.

Åhh…min indre Men In Black-personlighed titter frem og prøver ihærdigt at skubbe mine andre personligheder til side. FREM MED SOLBRILLERNE OG PÅ MED DET SORTE JAKKESÆT! Og glem nu ikke din neuralyzer i tilfælde af, at du kommer til at læse Mich Vraa over skulderen, mens du står og bevogter computeren. Vi skulle jo nødig have, at der slipper noget ud.

Jeg kan ikke lade være med at klappe i mine hænder og grine lidt over hysteriet. Er det et spil for galleriet? Giver der flere læsere, når man skaber al den postyr? Eller vil de bare ikke risikere at få en million-forretning skyllet ud i havet…

Den berømte Twilight-forfatter Stephenie Meyer oplevede at få først 1 kapitel af Midnight Sun lækket på internettet og sidenhen blev hele 12 kapitler lagt ud. Det fik hende til helt at stoppe med at skrive bogen – til rigtig mange læseres store ærgrelse, inklusiv undertegnede. Efterfølgende har hun selv lagt de 12 kapitler ud på hendes hjemmeside, hvor alle kan læse dem, men hun har endnu ingen planer om at færdiggøre bogen.

Hilsen Rikke Men In Black-wannabe-undercover B-)

20130118-210635.jpg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s