Anmeldelse: Fantasy med humor, spænding og fremragende historik

Lene Dybdahl udkom den 1. oktober 2012 med 2. bind af hendes triologi Nøglens Vogtere, 3. og afsluttende bog Kongens Krucifix forventes at udkomme til maj 2013.

Nøglens Vogtere – Bind 2: Visigotens Hjelm

Fremragende fantasy, som er bygget op på en realistisk historik og giver fortællingen en god grobund. Jeg var hurtigt inde i historien igen, som fortsætter fuldstændig, hvor etteren slap. Stadig med et let tilgængeligt sprog, men som absolut har udviklet sig siden den første bog. Fortællingen er godt skruet sammen og krydret med spænding, humor, lidt kærlighed og masser af fantasy i form af hekse, troldmænd, ghouler, skatkamre og mystike gåder. Middelalderen møder nutiden, lanser og riddere står ansigt til Iphones og det er ret underholdende og fængslende.

Nøglens Vogtere – Bind 1: Den Gyldne Nøgle

For den rette målgruppe vil jeg tillade mig at give bogen 4 stjerner. Det er helt klart en bog, som henvender sig til det unge publikum, da den er skrevet i et meget let og flydende sprog. Der er gjort meget ud af historikken, som giver bogen en troværdig tilgang til fortællingen. Der er flere små sjove detaljer, som får læseren til at trække på smilebåndet, og jeg var specielt vild med bondeknolden Karl Drøn – lige indtil at jeg fandt ud, at han kommer fra Hjørring, som er min hjemby 🙂 Historien er til tider gennemskuelig og det er virkelig et par skarpe 13-årige børn, som har hovedrollerne i fortællingen. Ind imellem syntes jeg måske, at tingene kommer lidt for til dem, men igen er det ok for læser-målgruppen. Endelig scorer bogen virkelig point for den flotte forside-illustration, indbindingen og hele lay-outet, som er virkelig lækkert. Dejligt med en bog, hvor der er kælet for detaljerne.

One thought on “Anmeldelse: Fantasy med humor, spænding og fremragende historik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s